Антимонопольний комітет наклав таємний штраф на змовників у паливному тендері від комунальників Залізничного району

26 Жовтня 2017

Після публікації  “НГ. Львів” АМКУ оприлюднило повний текст рішення із сумами штрафів. Обидві компанії повинні сплатити по 68 тис. грн. 

Львівське обласне територіальне відділення АМКУ оштрафувало ТОВ «Мілана Вест» та ТОВ «Торговий дім «Авіас» за узгодження дій на торгах та спотворення їх результатів під час закупівлі бензину та дизельного палива для ЛКП «Шляхово-ремонтне підприємство Залізничного району». Про це стало відомо з рішення комітету 5 жовтня 2017 року.

Розмір штрафу невідомий, оскільки в опублікованому рішенні Антимонопольний комітету приховав розмір штрафу, хоча раніше публікував цю інформацію.

У ході розгляду справи факт змови вдалося виявити через подібність документів. Як з’ясувалось, обидві компанії обслуговуються в одному банку; для участі в торгах надали однакові сертифікати відповідності на нафтопродукти; продають пальне одного виробника та однієї партії. Крім того, ТОВ «Мілана Вест» має укладений договір з ТОВ «ТД «Авіас» про обслуговування талонів та смарт-карток на заправках компанії.

Крім того, «Авіас» брав участь в інших закупівлях з такими конкурентами: ТОВ «Мілана Вест» ТОВ «Смарагда» ТОВ «Влада Ойл», ТОВ «Норма-Вест» і т. д. Всі ці компанії мають спільну адресу, телефон та одного бухгалтера.

ТОВ «Торговий дім «Авіас» входить до групи «Приват» Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова. Раніше іншу компанію цієї групи, а саме ТОВ «ВТФ «Авіас» вже оштрафували на 120 тис. грн.  Засновниками обох компаній є низка офшорних фірм, серед яких є й ті, через які в 2014 році  з Приватбанку вивели понад 1,8 млрд доларів.