В Городоцькому районі побудують школу за 31 млн грн

25 Жовтня 2017

Відділ освіти Городоцької районної державної адміністрації в результаті відкритих торгів уклав угоду з ТОВ «Виробничо-будівельне підприємство «Вайкон» на будівництво школи в селі Дубаневичі (Городоцький район) за 31,4 млн грн. Про це повідомляється на сайті публічних закупівель Prozorro.

За ці кошти переможець торгів збудує школу, проведе каналізацію, електро- та тепломережу та придбає устаткування: для їдальні, спортзалу, лабораторій фізичного і хімічного класів, верстати для трудового навчання, тощо. Школа розрахована на 240 учнів.

Участь в торгах взяли три компанії: ТОВ «Тепло Буд Експерт», ТОВ «ВБП «Вайкон» та ПП «Ковчег-Сервіс». Очікувана вартість закупівлі дорівнювала 34,1 млн грн. Пропозиція першої фірми була найдешевшою — 30,9 млн грн, що на 424 тис. грн дешевше, ніж у переможця. Проте тендерний комітет відхилив цю пропозицію, оскільки учасник не надав відомостей про освіту працівників та технічні характеристики обладнання і будівельних машин. Під час аукціону учасники не знижували свої пропозиції.

За договірною ціною, прибуток компанії-переможця від замовлення становитиме 319 тис. грн (1% від суми закупівлі), а витрати на заробітну плату —  2,5 млн грн (7,9% від суми закупівлі).

Роботи планують завершити до кінця 2018 року. Основна сума фінансування будівництва передбачена саме на 2018 рік.  До кінця 2017 року виконають роботи лише на 0,5 млн грн.

Власниками ТОВ «ВБП «Вайкон» є Роман Лисак (50%), Олександра Лисак (20%) та Олег Шипітка (30%). Підприємство зареєстроване в Чернівцях трохи більше ніж рік тому і вже отримало десять замовлень на загальну суму понад 50 млн грн. У Львівській області це перший підряд фірми.