Екс-мер Львова Василь Куйбіда будує маєток під Києвом, а його 87-річна теща отримала в подарунок помістя в Брюховичах

03 Жовтня 2017

Єдине нерухоме майно, яке офіційно декларує Василь Куйбіда, колишній міський голова Львова, міністр регіонального розвитку та будівництва, екс-народний депутат, а тепер президент Національної академії державного управління – це квартира у Києві на вулиці Воровського.

Згідно з його е-декларацією, двокімнатне помешкання площею 126 кв. м, придбане у 2012 році – це єдине майно, яке належить йому та його дружині.   При цьому дружина Василя Куйбіди Ірина Кожушок орендує земельну ділянку площею 0,15 га в селі Рожівка (Броварський район, Київська область) у сільської ради з грудня 2015 року. На даний момент на цій ділянці вже збудовано великий будинок.

Будинок на ділянці в селі Рожівка, що орендує Ірина Кожушок

Згідно з рішенням Національного агентства України з питань запобігання корупції недобудовані об’єкти та оренда земельних ділянок підлягає обов’язковому декларуванню. Тобто Василь Куйбіда був зобов’язаний показати в своїй декларації наявність ділянки, що орендує його дружина.

Крім цього недобудованого будинку, родина екс-мера володіє великим маєтком в Брюховичах під Львовом. Тещі Василя Куйбіди належать два будинки на спільній території на вулиці Смолистій.

87-річна Агнесса Кожушок володіє двома земельними ділянками загальною площею 0,5 га та будинками на 778 кв м і 350 кв. м. Менший будинок та земельні ділянки вона отримала в подарунок у 2012 та 2013 роках. А от будинок на понад 700 «квадратів» відразу був оформлений на неї. Його вартість невідома, а от менший, згідно з держреєстром нерухомості, оцінено у 1,31 млн грн, що на момент реєстрації становило 163,3 тис. доларів.

Два будинки в Брюховичах, що належать 87-річній Агнессі Кожушок

Свого часу Агнесса Кожушок володіла також 7-кімнатним будинком на вулиці Гіпсовій у Львові, площею 286 кв. м, який вона набула у власність у 2005 році на підставі рішення Франківської райадміністрації. На момент реєстрації майна, будинок був оцінений у 215,7 тис. гривень, що становило на той час 43,2 тис. доларів США. У лютому 2017 року вона подарувала будинок синові Василя Куйбіди 24-річному Степанові Куйбіді, який працює у департаменті економічної політики Львівської облдержадміністрації на посаді головного спеціаліста відділу підприємництва та промислової політики.

Згідно з е-декларацією, у 2016 році Василь Куйбіда заробив 269,9 тис. грн, тобто приблизно 22,5 тис. грн на місяць. Його дружина інформації про заробітки не надала. Він не зберігає гроші в банках і має лише 10 тис.  доларів готівкою.

За останні 16 років Василь Куйбіда, якщо вірити його офіційним деклараціям, заробив приблизно 3,7-4,5 млн грн. Тобто приблизно 20 тис. грн на місяць.

Детальніше читайте тут