- NGL.media - https://ngl.media -

Один з найбільших проектів громадського бюджету Львова під загрозою через незаконно проведений тендер

22.09.2017 @ 14:10 в Новини

Пропозиція переможця торгів на капітальний ремонт центральної алеї та прилеглих територій парку «Замарстинівський», з яким Департамент містобудування Львівської міськради планує укласти угоду, не відповідає кваліфікаційним вимогам тендерної документації. Це виявили [1] експерти «Центру громадського моніторингу та досліджень. Окрім того, тендерний комітет зобов’язаний відмінити закупівлю.

У 2016 році у Львові вперше запровадили громадський бюджет: механізм, який надає можливість кожному жителю брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення проектів для покращення міста та голосування за них. Одним з найбільших проектів, які мали б бути реалізовані в 2017 році, став проект реконструкції  [2]Замарстинівського парку Львова.

Так, перший тендер [3] на капітальний ремонт центральної алеї та прилеглих територій парку «Замарстинівський» департаментом містобудування Львівської міської ради було розпочато 26 липня 2017 року, але через подання на тендер тільки однієї пропозиції ТОВ НВО «Облсількомунгосп» торги не відбулися.

Наступна спроба провести закупівлю відбулась 11 серпня [4]. До участі в аукціоні було подано три пропозиції: ТОВ «Арка-Пік», ТОВ НВО «Облсількомунгосп», ТОВ «Еліт Спорт Груп». Переможцем аукціону стало ТОВ «Арка-Пік», яке пропонувала виконати роботи за майже 8 млн грн, однак пропозиція цього товариства була обґрунтовано відхилена через невідповідність кваліфікаційним вимогам.

8 вересня тендерний комітет Департаменту містобудування визнає переможцем тендеру ТОВ НВО «Облсількомунгосп» та приймає рішення укласти з ним договір.

Однак, здійснивши перевірку тендерної пропозиції «Облсількомунгосп», експерти Центру встановили, що вона не відповідає кваліфікаційним вимогам тендерної документації. Учасник не надав бухгалтерську довідку для підтвердження наявності власних машин, механізмів та техніки на балансі підприємства, а також не надав копії наказів про призначення на трьох працівників, зазначених ним у відповідній таблиці тендерної пропозиції.

Також експерти Центру перевірили і тендерну пропозицію останнього учасника – ТОВ «Еліт Спорт Груп». І їхня пропозиція не відповідала вимогам тендерної документації.

Відтак тендерний комітет зобов’язаний відхилити тендерні пропозиції учасників ТОВ НВО «Облсількомунгосп» і ТОВ «Еліт Спорт Груп» як такі, які не відповідають кваліфікаційним критеріям, установленим у тендерній документації, а також, відповідно, має відмінити дану закупівлю.

Експерти Центру скерували відповідні звернення в Державну аудиторську службу з вимогою перевірити наведені порушення та, у випадку підтвердження, відмінити дані торги.

Як повідомляли [5] «Наші гроші», у 2013 році «Облсількомунгосп» «розіграв» торги зі знайомою компанією на реконструкцію колишнього санпропускника під амбулаторію за понад 1 млн грн. Також компанія отримувала велике замовлення на реконструкцію парку–пам’ятки садово-паркового мистецтва у Моршині. У 2015 році це будівництво подорожчало [6] до майже 30 млн грн.

Основними власниками ТОВ НВО «Облсількомунгосп» є Іван Кіш, Любов Мороз та Орест Гойсак. Згідно з даними YouControl [7], у 2017 році фірма отримала держзамовлень на майже 19 млн грн, у 2015 – 29,7 млн грн, у 2014 – майже 12,7 млн грн.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2017/09/22/odyn-z-najbilshyh-proektiv-hromadskoho-byudzhetu-lvova-pid-zahrozoyu-cherez-nezakonno-provedenyj-tender/

URLs in this post:

[1] виявили: http://www.gmd.center/2017/09/22/odnyn-z-najbilshyh-proektiv-gromadskogo-byudzhetu-lvova-pid-zagrozoyu-cherez-nezakonno-provedenyj-tender/

[2] проект реконструкції : https://lviv.pb.org.ua/projects/archive/1/show/244

[3] перший тендер: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-07-26-001095-a

[4] 11 серпня: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-08-11-000518-a

[5] повідомляли: http://nashigroshi.org/2013/08/20/partner-eks-holovy-rda-rozpylyav-miljon-na-ambulatoriyu-v-tyachevi/

[6] подорожчало: http://ngl.media/2015/06/23/rekonstruktsiya-parku-v-morshyni-podorozhchala-udvichi-do-297-mln-hrn/

[7] YouControl: https://youcontrol.com.ua/catalog/company_details/01337475/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.