Львівські комунальники за обрізку кожного дерева беруть до 330 гривень, за омолодження – до 1435

15 Вересня 2017

Вчора, 14 вересня, у центрі Львова, на платному паркінгу на вул. Валовій, на припарковане авто Mitsubishi Outlander, яким користується народний депутат Оксана Юринець, впало дерево.

Фото ZAXID.NET

Оператор паркування ЛКП «Львівавтодор» одразу повідомило, що не несе відповідальності за пошкодження машини, і порадило звертатись у Галицьку райадміністрацію та ЛКП «Зелений Львів». Юристи у коментарі журналістам «Гал-інфо» розповіли, що в такому випадку відповідальність за шкоду несе комунальне підприємство по утриманню зелених насаджень, яке є балансоутримувачем зелених насаджень. Звичайно, якщо буде доведено, що збитки спричинені внаслідок неналежного виконання таким підприємством своїх обов’язків.

Відтак, «Наші гроші. Львів» вирішили з’ясувати, скільки ж отримує комунальне підприємство за утримання зелених насаджень в центрі міста.

Так, ЛКП «Зелений Львів», за виключенням його дочірніх підприємств, у 2017 році підписало 7 договорів на майже 7,2 млн грн на послуги з озеленення територій та утримання зелених насаджень, де замовниками послуг виступав Департамент містобудування Львівської міськради, Галицька та Личаківська районні адміністрації міськради, свідчать дані системи Prozorro.

Загалом перелік послуг включав формувальну та санітарну обрізку, видалення та висадку окремих дерев, кущів, а також посів газону та влаштування рулонного газону, висадку квітів та догляд за квітниками тощо.

Щодо догляду за деревами на території Галицького району, то 4 квітня Галицька РА підписала з ЛКП «Зелений Львів» договір вартістю 699 тис. грн терміном дії до кінця року. Згідно з кошторисом, який був доданий до договору:

  • обрізування з проріджуванням крон дерев з автовишки в залежності від діаметру коштує від 109,08 грн до 330,08 грн (за дерево),
  • омолодження старих дерев листяних порід з автовишки (в залежності від діаметру) – від 349,45 до 1435,08 грн,
  • корчування пнів – від 483 грн до 1207,49 грн за кожен,
  • розкряжування повалених дерев – 95-317 грн за метр кубічний,
  • зняття сухостійних, хворих і аварійних дерев з автовишки в залежності від породи та діаметру – від 68,75 грн до 373,33 грн за один метр кубічний.

Повний кошторис: