«Львівобленерго» придбало з переплатою планшети та дорогі комп’ютери

04 Серпня 2017

ПАТ «Львівобленерго» 31 липня підписало договір з ТОВ «Технології для бізнесу» на закупівлю техніки. Сума угоди склала 1,81 млн грн. Про це повідомляє система публічних закупівель Prozorro.

Замовили 35 планшетів, ноутбук та 42 персональні комп’ютери двох типів. Єдиним конкурентом переможця було ТОВ «ВС Технолоджі» з остаточною пропозицією на 7 тис. грн дорожчою.

Варто зазначити, що ціна деяких товарів є значно дорожчою за ринкову. Так, наприклад, планшет Sigma X-Style TAB a102 продали за 5900 грн, тоді як середня його ціна 3400 грн (на 43% дешевше).

Найдорожча позиція закупівлі — 6 персональних комп’ютерів за майже 700 тис. грн (116 тис. грн/шт). Комп’ютери обладнають процесорами Intel Core i7, жорстким диском об’ємом 2 Тб, потужною відеокартою Nvidia GTX 1060, 32 гігабайтною оперативною пам’яттю та двома моніторами.

Вартість системного блоку з такими характеристиками — 58 тис. грн, разом з моніторами та устаткуванням ціна такого ПК близько 90 тис. грн.

ТОВ «ВС Технолоджі» зареєстроване у Києві. Кінцевими бенефіціарними власниками підприємства є Валентин Коровай (20%) та Володимир Степанюк (80%).

Фірма-переможець «Технології для бізнесу», яка раніше називалась «БС», належить львів’янам Оресту Блажиєвському (30%) та Андрію Синицькому (70%). Згідно з Prozorro, за 2017 рік фірма у Львівській області отримала замовлень на 5,1 млн грн.

Участь у торгах компанія почала брати з квітня 2017 року, коли одна з фірм Ореста Блажиєвського «Техніка для бізнесу» була оштрафована Антимонопольним комітетом за змову на торгах з ТОВ «Квадрокомп». 11 червня «Техніка для бізнесу» успішно оскаржила це рішення. До речі, саме в цієї компанії переможець придбав техніку, яку постачатиме «Львівобленерго».