Інспектор обласної «податкової» купила квартиру в новобудові на 80 «квадратів» за ціною паркінгу

27 Липня 2017

Головний державний інспектор ГУ ДФС у Львівській області Наталія Симак 12 липня цього року стала власницею квартири у Львові площею 81,5 кв. м вартістю 228,8 тис. грн, що становить лише $8,81 тис. на день покупки за курсом НБУ. Про це стало відомо з повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, які вона оприлюднила в реєстрі НАЗК 21 липня.

У повідомленні вказано, що вона придбала квартиру у ПП «Липова алея». У тому ж повідомленні вказано дохід від продажу нерухомого майна 26-річній Олені Вальдрат за 230 тис. грн. Ймовірно, саме за ці кошти і було придбане нове житло.

ЖК “Липова алея” (ілюстрація забудовника)

Згідно з реєстром нерухомості, Наталія Симак тепер володіє 50% квартири на вул. Липова алея у Львові. Друга половина належить її матері Валентині Симак. Адреса будинку співпадає з місцем розташування нового житлового комплексу «Липова алея». На різних сайтах квартири там пропонують за ціною 15-17,1 тис. грн за м². Відтак квартира площею 81,5 кв. м мала б коштувати приблизно 1,2 млн грн. За 228,8 тис. грн, які вказала Наталія Симак, не можна придбати навіть паркінг – його ціна вказана на рівні від 248 тис. грн за 15 кв. м.

«НГ. Львів» 24 липня звернулись у медіа-центр ГУ ДФС у Львівській області з усним та письмовим проханням про отримання коментаря Наталії Симак, однак станом на кінець робочого дня 26 липня прохання виконано не було.

Згідно з е-декларацією Наталії Симак за 2016 рік, вона разом з матір’ю володіла загалом 15%  будинку площею 380,1 кв. м (тобто приблизно 57 кв. м). Вона задекларувала 81,1 тис. грн своєї зарплати та 15 тис. грн пенсії матері. Більше жодного майна чи заощаджень задекларовано не було.