Військова прокуратура розпочала перевірку законності закупівель у родичів начальника Яворівськії КЕЧ після матеріалу «Наших грошей. Львів»

24 Липня 2017

Військова прокуратура 8 липня 2017 року розпочала досудове розслідування щодо посадових осіб Яворівської квартирно-експлуатаційної частини району (Яворівської КЕЧ), яких підозрюють у змові з приватним підприємством «Капітальне будівництво та ремонт» та заволодінні військовим майном (коштами) в особливо великих розмірах.

Провадження порушено за фактами, що викладені у розслідуванні «НГ. Львів» від 12 липня 2017 року «Патріоти із піхоти». В якому, зокрема, йшлося про те, що маловідоме приватне підприємство з міста Хмельницький «Капітальне будівництво і ремонт» лише за один рік отримало державних  підрядів на 30 млн грн, з яких 20 млн грн від Яворівської КЕЧ.

Засновником підприємства є Григорій Онопрієнко, шваґер начальника Яворівської КЕЧ Федора Савицького. А директором підприємства є Юрій Продан, який водночас є бізнес-партнером рідного брата Федора Савицького Андрія Савицького.

Згідно з матеріалами розслідування, військові прокурори встановили, що «посадові особи Яворівської КЕЧ за попередньою змовою з службовими особами приватного підприємства «Капітальне будівництво і ремонт» в ході освоєння бюджетних коштів, спрямованих на закупівлю товарів, робіт та послуг під час конкурсних торгів, заволоділи військовим майном (грошовими коштами) на суму 5 млн. грн, що становить особливо великий розмір».

На даному етапі розслідування військовий прокурор звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на отримання тимчасового доступу до всіх оригіналів договорів укладених між ПП «Капітальне будівництво і ремонт» та Яворівською КЕЧ. Крім того прокурор вимагав доступу з можливістю вилучення, до тендерної документації та інших звітних документів, накладних, рахунків тощо за період від 1 липня 2016 до 17 липня 2017 року.

Суд клопотання прокурора задовольнив.