- NGL.media - https://ngl.media -

У самовільному будівництві ЖК «Хмельницький парк» визнали винним маловідомого керівника ОСББ

21.07.2017 @ 09:00 в Новини

Личаківський районний суд Львова визнав 31-річного Сергія Кудрицького винним у тому, що він самовільно зайняв земельну ділянку у Львові площею 1,885 га та самовільно збудував на ній житловий комплекс Khmelnytskyi Park  на вул. Хмельницького, 230 а. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно з вироком [1], суд погодився затвердити угоду про визнання винуватості, яку Кудрицький уклав з прокуратурою. За умовами угоди він заплатить штраф у розмірі 13,6 тис. грн. Це найнижче покарання за злочини, у скоєнні яких обвинувачували Кудрицького. Попри те, що слідство оцінило розмір шкоди, яку він завдав власникові ділянки (територіальній громаді Львова) у 451,4 тис. грн, прокуратура не вимагала від нього компенсації цієї суми.

Сергій Кудрицький з квітня 2017 року є керівником ОСББ «Панорама-Львів», яке управляє ЖК «Panorama» на вул. Околичній, 10. До цього часу він не фігурував ані серед засновників, ані серед керівників підприємств в Україні і мешкав в Городку Львівської області.

Девелопером житлового комплексу Khmelnytskyi Park є ТОВ «МС Імперіал», яка також будувала ЖК «Deluxe», ЖК «Na konduktorskiy» та ЖК «Panorama».

Раніше компанія «МС Імперіал» також фігурувала у кримінальному провадженні, в результаті якого визнано винним Сергія Кудрицького. Слідство встановило причетність фірми до незаконного будівництва ЖК Khmelnytskyi Park, і 20 лютого 2017 року Галицький районний суд Львова наклав арешт на житловий комплекс та заборонив забудовнику у будь-який спосіб розпоряджатися ним.

Арешт було накладено, оскільки виявилось, що ТОВ «МС Імперіал» веде будівництво на земельній ділянці, яка йому не належить і не була надана в оренду. Що більш, підприємство не мало дозволів на виконання будівельних робіт за адресою вул. Хмельницького, 230 а.

Попри це Львівська міська рада вже у лютому 2017 року намагалась укласти мирову угоду з ТОВ «МС Імперіал» та легалізувати незаконне будівництво. Як повідомляли [2] «НГ.Львів», суд мирову угоду не затвердив і зобов’язав забудовника знести житловий комплекс.

У липні цього року відбулась друга спроба мирової угоди між містом та забудовником. До неї сторони підготувались краще – львівська мерія офіційно надала [3] «МС Імперіал» ділянку на Хмельницького, 230а в оренду. Але суд знову розкритикував мирову угоду, зокрема через те, що «МС Імперіал» так і не надало документи про дозвіл на ведення будівництва.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2017/07/21/u-samovilnomu-budivnytstvi-zhk-hmelnytskyj-park-vyznaly-vynnym-malovidomoho-kerivnyka-osbb/

URLs in this post:

[1] вироком: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/67336953

[2] повідомляли: http://ngl.media/2017/02/17/sud-ne-dozvolyv-meriji-lehalizuvaty-nezakonne-budivnytstvo-zhytlovoho-kompleksu-khmelnytskyi-park/

[3] надала: http://reyestr.court.gov.ua/Review/67583434

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.