Поліція підозрює змову виконавчої служби з покупцями при продажу будівель «Ремонтно-інструментального заводу» у Львові

13 Липня 2017

Слідче управління Національної поліції у Львівській області розпочало досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо продажу майна збанкрутілого ПАТ «Ремонтно-інструментальний завод», що у Львові на вул. Шевченка, 120. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Слідчі підозрюють суттєве заниження оціночної вартості майна та узгодженість дій покупців і службовців Шевченківського відділу Державної виконавчої служби. Крім того, на думку слідчих, для сплати заборгованості не було потреби продавати весь майновий комплекс.

Як повідомляли «НГ. Львів», торги з продажу цілісного майнового комплексу заводу площею 6 577,1 кв. м були проведені 17 березня через систему електронних торгів «СЕТАМ». Оціночна вартість майна складала 2,94 млн грн. Участь в торгах взяли 7 підприємств. А переможцем стало львівське ТОВ «Петрам Ріелестейт», яке  придбало його за 6,56 млн грн, тобто за 998 грн за 1 кв. м.

«Петрам Ріелестейт» було засноване лише за місяць до торгів – 14 березня 2017 року. Власниками у рівних долях є Андрій та Наталія Гаврилів, обоє прописані на Івано-Франківщині. Керівником є Марія Бокало. Компанія провадить діяльність з купівлі та продажу власного нерухомого майна. Гавриліви також контролюють ювелірні підприємства ТОВ «Західна ювелірна група», ТОВ «Цісар», ТОВ «Ювелірні традиції», ТОВ «Діамант» та ТОВ «Ювелірний».

Слідчі звернулись до суду з клопотанням про доступ до банківських документів фірми-переможця. Вони мотивують клопотання тим, що оціночна вартість, за якою майно заводу було виставлено на продаж, суттєво нижча ринкової.

У своєму клопотанні до суду слідчі також написали: «представники переможця заздалегідь погодили виставлення на продаж ЦМК ПАТ «Ремонтно-інструментальний завод» та в подальшому отримали перемогу на торгах, тому службові особи Шевченківського ВДВС м. Львів ГТУЮ у Львівській області зловживаючи службовим становищем незаконно відчужили ЦМК».

Окрім цього, вже встановлено, що загальна сума заборгованості по 7 виконавчих проваджень ПАТ «Ремонтно-інструментальний завод» РІЗ» становила лише 563,95 тис. грн. Однак виконавча служба Шевченківського району погодила продаж майна на суму 6,56 млн грн, що є неспівмірно сумі заборгованості та перевищує її у понад 10 разів.

Кримінальне провадження №12017140000000559 було внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 1 липня 2017 року за  ч.2 ст. 364 ККУ («Зловживання владою або службовим становищем»).