Під час аукціону на реконструкцію очисних споруд фірми швагра і свояка не знизили своїх пропозицій навіть на копійку

10 Липня 2017

Верхньобілківська сільська рада Пустомитівського району за результатами відкритих торгів 5 липня замовила реконструкцію очисних споруд глибокого біологічного очищення стічних вод за понад 5,7 млн грн у ТОВ «Західпласт». Про це повідомляється в системі Prozorro.

Згідно з додатками до договору, окрім робіт, передбачено закупівлю установки очищення стічних вод Біотал-100 за 1,25 млн грн, мотопомпи для брудної води за 36 тис. грн, подрібнювача твердих часток за 58 тис. грн. На заробітні плати переможець планує витратити 463,2 тис. грн. Роботи планують завершити у 2018-му.

Єдиним конкурентом на торгах виступало ТОВ «Компанія Вестінвест» з пропозицією на 0,1% дорожчою. Під час аукціону фірми взагалі не торгувались.

Київська «Компанія Вестінвест» з досвідом роботи 1 рік і 4 місяці заснована Юрієм Кужеєю, чия дружина Леся мала дівоче прізвище Фургало, що відомо з копії його паспорту в Prozorro. Вона є сестрою Тараса Фургала, якому належить фірма-переможець торгів «Західпласт». Тарас Фургало та Юрій Кужея також є партнерами у ТОВ «З.Ю.Т.Р».

З документів стало відомо, що «Західпласт» орендує багато техніки в ТОВ «Західбудторг», що належить Лесі Кужеї.

Контактний номер телефону «Компанії Вестінвест» (0675050038) використує «Західпласт» в оголошеннях з пошуку працівників.

Згідно із ЗУ «Про публічні закупівлі», замовники повинні відхиляти пов’язаних осіб, зокрема, членів сімей. Разом з тим, швагер та свояк законом не визначені членами сім’ї, хіба у випадку їх постійного проживання разом або ведення спільного господарства. Закон визначає членами сім’ї подружжя, дітей, батьків, рідних братів і сестер, дідусів, бабусь, онуків, усиновлювачів та усиновлених.