Львівська міськрада замовила фірмі з орбіти депутатки Бахтеєвої рентгенівські апарати за 11 млн грн

22 Червня 2017

Управління охорони здоров’я департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради 20 червня уклало договір з ТОВ «Медгарант» на поставку трьох рентгенівських діагностичних систем Opera RT20 загальною вартістю 11,09 млн грн. Про це повідомляється на сайті публічних закупівель Prozorro.

Замовлено систему Opera RT20 італійського виробника GMM на 2 робочих місця з пристроєм для оцифровування рентгенівських знімків та принтером сухого друку.

В аукціоні взяли участь дві фірми – ТОВ «Медгарант» і ТОВ «Ілатанмед». Цінова пропозиція останнього виявилась дорожчою на 94 тис. грн, тож перемогло ТОВ «Медгарант». Ціна одного рентгенодіагностичного комплексу за договором склала 3,69 млн грн.

Одноосібним власником ТОВ «Медгарант» є Олександр Островський, директором фірми є Ольга Кривокобильська. Дружина Островського, Яна Островська, є власницею ТОВ «Клініка “Медгарант”», співволодіє ТОВ «Дойче діагностік», а також була власницею ПП «Медпрогрес», що було розташовано за тією ж адресою, що і «Дойче діагностик». Підприємство «Медпрогрес» минулого року припинило свою діяльність, але саме воно пов’язує родину Островських з Тетяною Бахтеєвою, народною депутаткою від «Опозиційного блоку», члена комітету ВРУ з питань охорони здоров’я. Засновницею «Медпрогресу» була донька Бахтеєвої, Ірина Валітова. З 2010 до 2016 року Валітова ділила фірму з Яною Островською, а влітку 2016 року підприємство переписали на останню.

Єдиний конкурент на торгах, ТОВ «Ілатанмед», відоме як фірма з групи братів Фісталів і родини Саворовських . До лютого 2017 року було зареєстроване на киянку Ольгу Писану – екс-бухгалтера держпідприємства «Спеціальне конструкторсько-технологічне бюро з дослідним виробництвом» Інституту фізики напівпровідників та ТОВ «Фірма Крас». Нині власниками «Ілатанмеду» є кияни Андрій Барінов та Денис Шестаков.

Згідно з даними YouControl, за період часу з 2009 по 2016 рік, переможець торгів від львівського управління ТОВ «Медгарант», отримало держзамовлень на загальну суму 726,83 млн грн. З початку 2017 року «Медгарант» отримав замовлень на 83,02 млн грн. Цікаво, що найменш прибутковим  для підприємства був 2014, тоді фірма отримала підрядів лише на 3,17 млн грн.

Такий самий спад у 2014 році був і в конкурента – ТОВ «Ілатанмед» у 2014 році отримало замовлень лише на 2,66 млн грн. При цьому фірма почала вигравати на державних торгав з 2012 року і до 2016 отримала замовлень на загальну суму 453,74 млн грн. З початку 2017 року сумарна вартість замовлень від бюджетників становить 6,2 млн грн.