- NGL.media - https://ngl.media -

Тендерний комітет науково-дослідного інституту протиправно не відхилив пропозиції пов’язаних фірм

21.06.2017 @ 08:19 в Новини

Західний офіс Держаудитслужби підвердив факти виявлених “НГ. Львів” порушень в закупівлі добрив Львівською філією ДНУ «Український науково-дослідний інститут прогнозування та випробування техніки і технологій для сільськогосподарського виробництва ім. Л.Погорілого». Про це стало відомо з відповіді [1] аудиторів на звернення ГО “Центр громадського моніторингу та досліджень”.

Нагадаємо, у квітні “НГ. Львів” повідомили, що інститут обирав [2] переможця торгів на понад 940 тис. грн серед двох повязаних підприємств. Власником фірми-переможця “Агролеон-Захід” є Галина Кобрин (50%) та Іван Гевак (50%). Останній також володіє 30% у статному фонді фірми-конкурента ПП “Аква-Біл”.

Згідно із ЗУ «Про публічні закупівлі», дані учасники є пов’язаними особами, оскільки одна і та ж особа є їх засновником і володіє більше 25% у статутному капіталі обох підприємств. Замовник, тобто в даному випадку львівська філія інституту, зобов’язана була відхилити тендерну пропозицію учасника, який є пов’язаною особою з іншим учасником, однак цього не було зроблено.

За результатом розгляду повідомляємо, що встановлено порушення ч.1 ст. 30 ЗУ “Про публічні закупівлі” при проведенні замовником торгів… Проведеним аналізом документів, завантажених двома учасниками в систему Prozorro, встановлено, що ПП “Агролеон-Захід” та ПП “Аква-Біл” є повязаними особами. Проте тендерним комітетом не відхилено пропозиції цих приватних підприємств”, йдеться у відповіді Західного офісу Держаудитслужби за підписом начальника Романа Кроляка.

Західний офіс 21 квітня скерував рекомендації інституту щодо вжиття заходів по усуненню порушень та притягнення до відповідальності винних осіб. Проте замовник, Львівська філія УкрНДІПВТ ім.Л.Погорілого, повідомив про неможливість розірвання укладеного договору, хоча кошти були перераховані переможцю лише 27-28 квітня (дані пошуково-аналітичної системи 007 [3]).

Окрім того, аудиторська служба 17 травня скерувала листа з інформацією про виявлені порушення Львівському обласному тервідділенню АМКУ, яке може оштрафувати ці компанії за антиконкурентні узгоджені дії на торгах.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2017/06/21/tendernyj-komitet-naukovo-doslidnoho-instytutu-protypravno-ne-vidhylyv-propozytsiji-povyazanyh-firm/

URLs in this post:

[1] відповіді: http://tiz.org.ua/pov-yazani-osoby-ta-mozhlyva-zmova-uchasnykiv-na-tenderi/

[2] обирав: http://ngl.media/2017/04/20/tendernyj-komitet-lvivskoji-filiji-ndi-proviv-torhy-na-dobryva-dlya-dvoh-firm-z-odnym-vlasnykom/

[3] 007: http://www.007.org.ua/search#edrpou=35988525&date_from=2016-12-01&date_to=2017-06-20&find=true

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.