Директор стрийського комбінату відписав 300 тис. грн ФОПу з “мобілкою” своєї доньки

16 Червня 2017

Директор Стрийського міського комбінату комунальних підприємств 14 червня підписав два договори з приватним підприємцем Віталієм Мнихом на постачання товарів на майже 228 тис. грн. Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro.

Соломія Пак (Васькович), фото з її сторінки у Facebook

Так, комбінат замовив світильник вуличний LED 30W з лінзою (1 комплект) за 97,2 тис. грн. В інтернеті вуличні світлодіодні світильники продають за ціною до тисячі гривень. Ймовірно, у звіті є помилка щодо кількості. 

Другий договір — на постачання 49 пластмасових ваз для квітів по майже 2,7 тис. грн кожна. Порівняти ціни з ринковими неможливо, оскільки жодні параметри ваз оприлюднені не були, в тому числі вони не зазначені в договорі.

Віталій Мних зареєструвався підприємцем у березні цього року. Окрім цих двох договорів 25 травня він також отримав замовлення без конкурсу від стрийського комбінату на послуги зі встановлення відеоапаратури на території комбінату за майже 82 тис. грн. Також комбінат збирається замовити у нього трактор за 420 тис. грн.

При реєстрації підприємцем Віталій Мних вказав номер мобільного телефону (+380958842085), який використала при реєстрації в соцмережі Facebook 25-річна донька директора Стрийського міського комбінату комунальних підприємств Василя Васьковича Соломія, яка нині має прізвище Пак.

Цей же номер мобільного Соломія Пак (Васькович) вказує при участі на торгах.

Окрім того, у квітні комбінат замовив зрізку дерев на території кладовища в Стрию за майже 158 тис. грн у підприємця Пака Івана Васильовича. Таким же є імя чоловіка доньки Василя Васьковича.

Нагадаємо, Стрийський міський комбінат комунальних підприємств регулярно дає замовлення фірмі, де Василь Васькович був засновником, – ТОВ “Комунальник 1”. В своїй е-декларації за 2016 рік він вказує, що працює на цій приватній фірмі механіком. Нагадаємо, що теперішній власник ТОВ “Комунальник 1” Андрій Іськів є керівником ТОВ “Євроасфальт”, яке належить Васьковичу.