- NGL.media - https://ngl.media -

АМКУ не довів змову двох «комп’ютерних» фірм на торгах щодо постачання добрива для аграрного університету

12.06.2017 @ 09:00 в Новини

Господарський суд Львівської області скасував рішення Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету щодо визнання змови на торгах між підприємствами «Техніка для бізнесу» та «Квадрокомп», а також відмінив штраф за вчинення антиконкурентних дій. На думку суду, АМКУ не вдалося довести змову.

Як повідомляли [1] «НГ.Львів», адміністративна колегія Львівського обласного територіального відділення АМКУ 23 грудня 2016 року оштрафувала ТОВ «Техніка для бізнесу» і ТОВ «Квадрокомп» на 35 тис. грн і 25 тис. грн відповідно за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що призвели до спотворення результатів торгів від «Львівського національного аграрного університету». Обидвом підприємствам було заборонено брати участь у торгах протягом  трьох років.

Тоді контракт з університетом на 3,96 млн грн уклала «Техніка для бізнесу». Єдиним конкурентом виступало ТОВ «Квадрокомп», попереднім власником якого був Олег Шуптар, якому належить 49% у «статутнику» «Техніки для бізнесу». Крім того, юридична адреса і телефон обох компаній співпадали.  Цікаво також, що ДФІ встановила, що «Техніка для бізнесу» та «Квадрокомп» надали комітетові з конкурсних торгів університету неправдиві відомості щодо виконання аналогічних договорів та завищили ціни.

В останньому судовому засіданні аргументи АМКУ виявились недостатніми для підтвердження змови. Зокрема, антимонопольники наполягали на тому, що учасники торгів спільно провадили господарську діяльність, оскільки, підприємства мають однакові фактичну та юридичну адреси, а їх бухгалтерські документи під час перевірки були вилучені в одному й тому ж кабінеті. Крім того, довідки вони отримали в одному й тому ж самому банку.

Юристи ТОВ «Техніка для бізнесу» спростували звинувачення АМКУ. Вони заявили, що однакові адреси не є доказом змови, адже офіси підприємств розміщено у бізнес-центрі. А твердження про те, що їх документи були в одному приміщенні не відповідає дійсності. Справа в тому, що вилучення документів обох фірм відбувалось в один день і працівники УСБУ для опису документів обох фірм використовували приміщення «переговорної» офісного центру. Це твердження підтвердив свідок.

З врахуванням цього суд дійшов висновків [2], що рішення колегії Львівського обласного територіального відділення АМКУ «прийнято з неповним з’ясуванням обставин справи та неправильним застосуванням норм Закону України «Про захист економічної конкуренції».


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2017/06/12/amku-prohrav-sud-tehnitsi-dlya-biznesu-ta-ne-doviv-zmovu-na-torhah-schodo-postachannya-dobryva-dlya-ahrarnoho-universytetu/

URLs in this post:

[1] повідомляли: http://ngl.media/2016/12/29/tehniku-dlya-biznesu-oshtrafuvaly-za-zmovu-na-torhah-z-prodazhu-dobryv-ahrarnomu-universytetu/

[2] висновків: http://reyestr.court.gov.ua/Review/66800563

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.