Міське управління охорони здоров’я закупило обладнання на 4 млн грн у фірми, власників якої ловили на тендерній змові

06 Червня 2017

Управління охорони здоров’я Львівської міської ради уклало дві угоди з ТОВ «Авіцена медик» на закупівлю медичної апаратури загальною сумою 3,62 млн грн. Про це повідомляє на сайті електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодами, компанія постачатиме для медичних закладів міста апаратуру для радіотерапії, електро- та фізичної терапії. Це апарати, які створюють низькочастотне магнітне та електричне поле, вартістю від 11 до 139 тис. грн за шт. Крім того місто придбає 20 лазерних скануючих апаратів по 30 тис. грн кожен.

Єдиним конкурентом на перших торгах виступило харківське дочірнє підприємство «Радмір» ПАТ «Науково-дослідний інститут радіотехнічних вимірювань», які пропонували обладнання, сумарно дорожче на 12 тис. грн (0,4%). А на других конкуренцію склало київське ТОВ «Здраво», різниця у ціні становила 2 тис. грн (0,33%). На обидвох торгах компанії не торгувались.

«Авіцена медик» заснована львів’янками Богданою Білецькою та Ольгою Тарас неповних три роки тому. Проте раніше вони продавали медичне обладнання від їхньої ТОВ «Авіцена». До того часу, поки Антимонопольний комітет не зловив підприємців на змові та спотворенні результатів торгів. В кінці 2014 року фірму «Авіцена» оштрафували на 17 тис. грн та заборонили протягом трьох років брати участь у державних тендерах.

За даними Prozorro ТОВ «Авіцена медик» з початку 2017 року отримали підрядів на 8,26 млн грн.