- NGL.media - https://ngl.media -

На львівському смітті буде заробляти «прокладка» міського голови Старокостянтинова

19.05.2017 @ 08:28 в ГРОШІ ВІД КОЛЕГ,Новини

Львівське комунальне підприємство «Львівспецкомунтранс» домовилось про вивезення та захоронення сміття на сміттєзвалищі міста Старокостянтинів (Хмельницька область). Згідно з офіційною угодою, яку підписали 27 квітня 2017 року, щодня Старокостянтинів прийматиме 50 тонн львівського сміття за ціною 500 грн за тонну.

Журналісти місцевого видання «Перша місцева» [1] з’ясували, що у схемі утилізації відходів задіяна фірма-прокладка, яку очолив наближений до міського голови директор місцевого футбольного клубу.

У статті «Львівське сміття і старокостянтинівські ділки, або Мільйони на вітер» журналісти пишуть про те, що угода про захоронення львівського була укладена не лише із Старокостянтинівським комбінатом комунальних підприємств, який управляє сміттєзвалищем, але й ще двома посередниками – львівським ТОВ «ДВ Екосвіт» та старокостянтинівським ТОВ «Екостаркон».

«Екостарком» було створено лише сім місяців тому  – у вересні 2016 року. Засновниками є кияни Валерій Миронов та Ігор Кущинський. А директором став Василь Пецух, який є близькою людиною до міського голови Миколи Мельничука. Крім того, Пецух очолює місцевий футбольний клуб «Случ».

Згідно з угодою, ТОВ «Екостаркон» має проводити роботи щодо розвитку виробничої інфраструктури сміттєзвалища. А також «сприяти безперешкодному доїзду»  сміття та «у випадку необхідності, залучати представників Національної поліції». За свої послуги буде отримувати більшу частину від загальної суми угоди. При цьому привозити сміття на сміттєзвалище буде ТОВ «ДВ «Екосвіт».

Якщо Львів платитиме 500 грн за кожну тонну сміття, утилізованого в Старокостянтинові, то з них «Екостаркон» буде отримувати 281,84 грн. В свою чергу Комбінат комунальних підприємств отримуватиме 218,16 грн.

Угода передбачає, що зі своєї частки «Екостаркон» повинно облаштувати сміттєзвалище, зокрема, відремонтувати огорожу та встановити сонячні батареї для освітлення тощо. Але угода не передбачає  змін у розподілі коштів після того, як інфраструктурні роботи будуть завершені.

«Сума коштів, які через «Львівспецкомунтранс» «Екостаркон» вкладає в розвиток інфраструктури полігону напряму залежить від кількості вивезеного сміття. Якщо будується огорожа, ставляться ворота, встановлюються сонячні батареї для освітлення, то, очевидно, є сума, на яку будуть проведені роботи. Тобто, уже відомо скільки сміття повинна прийняти ККП, щоб покрити витрати за проведені роботи на полігоні», – пояснив депутат Старокостянтинівської міської ради Олександр Шевчук.

Отже, за місяць Львів заплатить Старокостянтинову 750 тис. грн (з розрахунку 30 днів). З цих коштів, 327 тис. грн отримає міське комунальне підприємство, а 423 тис. грн – приватна структура, пов’язана з мером міста.

До речі, в лютому 2017 року Старокостянтинівський комбінат комунальних підприємств приймав [2] львівське сміття напряму за ціною 350 грн за тонну.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2017/05/19/na-lvivskomu-smitti-bude-zaroblyaty-prokladka-miskoho-holovy-starokostyantynova/

URLs in this post:

[1] «Перша місцева»: http://1miska.com.ua/news/lvivske-smittya-i-starokostyantinivski-dilki-abo-milyoni-na-viter

[2] приймав: http://starkonnb.info/news/city/100-tonn-lvivskogo-smittya.html

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.