Львівське АМКУ спіймало на спотворенні торгів рідну фірму дружини голови правління «Львівобленерго»

16 Травня 2017

Адміністративна колегія Львівського відділення АМКУ оштрафувала ТОВ «Західенергоспецмонтаж» та ПП «РоКо» за спотворення результатів торгів ПАТ «Львівобленерго» щодо замовлених у травні 2016 року послуг зі зрізання дерев та розчищення трас від кущів і самовисіву за 2,97 млн грн. Про це стало відомо з рішення колегії від 28 квітня 2017 року.

Переможець тодішньої закупівлі, ТОВ «Західенергоспецмонтаж», отримав 6 тис. грн штрафу, а ПП «РоКо», як учасник торгів, – 5 тис. грн.

Працівники львівського відділення АМКУ проаналізували конкурсні пропозиції обох фірм і виявили схожість в оформленні та текстовому наповненні низки довідок. Стандартно вони подаються учасниками торгів у довільній формі, зауважують в АМКУ, а отже, повинні відрізнятись.

Зі свого боку, компанії пояснили, що свідомо не проводили антиконкурентних узгоджених дій і не намагались спотворити результати торгів. Зокрема, у «Західенергоспецмонтаж» апелювали до того, що намагались належно оформити документи у відповідності до вимог законодавства.

Нагадаємо, одноосібним власником ПП «РоКо» є мешканець Дрогобича Роман Когут.

ТОВ «Західенергоспецмонтаж» офіційно належить Олені Лівадовій та Олені Козак. Остання є давнім  бізнес-партнером та подругою Оксани Матвіїшиної, дружини голови правління ПАТ «Львівобленерго» Володимира Матвіїшина. Сама Матвіїшина співзаснувала фірму у 2009 році разом з Наталією Мороз.

Як раніше повідомляли «НГ. Львів», у період часу з квітня 2016 по кінець березня 2017 року ТОВ «Західенергоспецмонтаж» отримало підрядів від «Львівобленерго» на загальну суму 24,71 млн грн. Загалом протягом останнього року ПАТ «Львівобленерго» віддало 70% коштів по закупівлях чотирьом бізнес-групам, напряму чи опосередковано пов’язаним з топ-менеджерами акціонерного товариства.