Реконструкція пологового відділення в Бродах подорожчала вдвічі

11 Травня 2017

Управління капітального будівництва Львівської обласної державної адміністрації 5 травня підписало договір на реконструкцію пологового відділення на 30 ліжок Бродівської центральної районної лікарні з ТОВ «ХоСаРо» вартістю 34,2 млн грн. Про це повідомляється на сайті публічних закупівель Prozorro.

Очікувана вартість закупівлі становила 35,1 млн грн. Свої пропозиції на торги подало лише дві фірми: переможець та ПП «Промтехімпекс», чия пропозиція була на 92 тис. грн дорожчою.

Згідно з договором, із 34,2 млн грн вартість устаткування становитиме майже 19,5 млн грн. У пологовому відділенні буде встановлено кувез для недоношених дітей, апарат штучної вентиляції легень, апарат для високочастотної електрохірургії, наркозно-дихальний апарат, дефибрілятор, клінічний інкубатор та інше.

При умові своєчасного фінансування роботи планують завершити в кінці цього року.

Власниками ТОВ «ХоСаРо» є Володимир Мазур (10%) та Володимир Хома (90%).

Згідно з даними аналітичної платформи Youcontrol, минулоріч фірма отримала держзамовлень майже на 132 млн грн. У 2016 році УКБ ЛОДА вже замовляло в «ХоСаРо» реконструкцію цього пологового відділення. Тоді вартість договору становила понад 14,6 млн грн. У Віснику держзакупівель не має звіту про виконання договору, як і інформації про його розірвання.

Як повідомляв ZIK, «ХоСаРо» призупинило роботи, оскільки довелось коригувати проектно-кошторисну документацію через розбіжності з фактичним станом об’єкту.  Будівля пологового відділення перебуває в стані капітального ремонту вже 5 років. Зокрема, раніше виконувала роботи і фірма «Мегабудмакс», після чого фінінспекція виявила 451 тис. грн незаконних видатків та втрату понад 389 тис. грн.