У Городку втратили комунальне майно площею майже 1,5 тис. м², за яке отримали лише половину оплати

26 Квітня 2017

Городоцький відокремлений підрозділ обласної поліції відкрив кримінальне провадження за підозрою в шахрайстві під час продажу нежитлової двоповерхової будівлі колишньої казарми площею 1459,6 кв. м у Городку.

Згідно з інформацією в судовому реєстрі, ще у 2008 році Городоцька міська рада продала на аукціоні будівлі казарми на вул. Львівська, 38е. Переможцем аукціону став Тарас-Дмитро Богаєць, який за майно мав сплатити 2 млн грн.

Так як покупець за майно повністю не розрахувався, прокуратура в інтересах міськради звернулась до суду. Згідно з рішенням Господарського суду Львівської області, станом на травень 2014 року заборгованість становила понад 1,4 млн грн, з яких 971 тис. грн – сума основного боргу, а 444 тис. грн сума нарахованої інфляції, які суд вирішив стягнути з покупця на користь Городоцької міськради.

Аби повернути кошти, держвиконавець відкрив виконавче провадження та провів опис і арешт нерухомого майна, яке належало боржнику. Після того майно оцінили й виставили на електронні торги, які мали відбутися 11 квітня минулого року. Однак за 5 днів до торгів покупець звернувся із заявою до виконавчої служби про зняття арешту та відміну електронних торгів, оскільки він подав апеляційну скаргу на рішення госпсуду.

Під час розгляду апеляційної скарги покупець майна міськради повідомив, що його належним чином не повідомляли про розгляд справи в першій інстанції. Також він розповів, що Городоцька міська рада не виконала умов договору щодо відведення земельної ділянки для обслуговування будівлі. Натомість земельна ділянка, на якій знаходиться викуплене приміщення, передали іншій юридичній особі. Внаслідок цього він не міг використовувати приміщення. Однак, враховуючи відсутність повної оплати за придбане приміщення, суд залишив рішення першої інстанції без змін.

Як встановили слідчі, тепер спірні будівлі казарми на вул. Львівська, 38е в Городку, на які було накладено арешт, належать не Тарасу-Дмитру Богайцю, а ТОВ «Захід Істейт Груп». Фірма стала власником майна 29 квітня 2016 року. Підставою виникнення права власності вказано договір купівлі-продажу, укладений у 2008 році між Городоцькою міськрадою і Тарасом-Дмитром Богайцем.

Згідно з реєстром нерухомості, майно площею 1459,6 кв. м у Городку на вул. Львівська, 38е справді належить «Захід Істейт Груп».

ТОВ «Захід Істейт Груп» зареєстровано 25 квітня 2016 року. Її першим власником був вже загаданий Тарас-Дмитро Богаєць. Тепер фірма належить Олесі Яремчук та Юрію Білинському-Гродзю.

Суд надав слідчим доступ до усіх поданих документів ТОВ «Захід Істейт Груп» для реєстрації права власності на нерухоме майно, які є в нотаріуса, а також до матеріалів виконавчого провадження.