У Брюховичах узаконили ремонт двох доріг, який стартував ще всередині березня

24 Квітня 2017

Брюховицька селищна рада 20 квітня 2017 року уклала з ТОВ «Онур» два договори на капітальний ремонт вулиць Курортної та Львівської загальною вартістю 1,83 млн грн. При цьому роботи з ремонту цих вулиць, щонайменше їх двох відтинків, розпочались та завершились ще місяць тому.

Згідно з повідомлемннями  на сайті публічних закупівель Prozorro, капремонт вулиці Курортної обійдеться селищній раді у 908 тис. грн, а Львівської – 931 тис. грн. Договори дійсні з моменту їх підписання, 20 квітня, – і до кінця 2017 року. З укладених договорів також відомо, що підрядник має виконувати роботи у два етапи, перший з яких мав розпочатися 20 квітня та тривати до 30 червня, другий – до кінця грудня 2017 року.

Насправді ремонти обох вулиць компанія «Онур» почала виконувати задовго до підписання договору. Роботи тривали протягом кількох днів другої половини березня.

Секретар виконкому Брюховицької селищної ради Дмитро Вознюк, який відповідає за торги, не зміг пояснити готовності «Онуру» працювати без жодних угод та гарантій оплати. У коментарі «НГ. Львів» він заявив: «Ми займаємось документами, я не можу сказати коли точно розпочались ремонтні роботи – до чи після підписання договору».

 

Ремонт вулиці Львівської. Фото – 15.03.2017 (фото: Facebook)

Ремонт вулиці Курортної . Фото – 15.03.2017 (фото: Facebook)

Контролерами ТОВ «Онур конструкціон інтернешнл» є громадяни Туреччини Онур та Ісхан Четінджевіз (99,77%). Ще 0,23% фірми належить львів’янину Олегу Фаріону, який мешкає у Брюховичах.

Нагадаємо, за інформацією Бюро громадських експертиз «Громекс», фірма «Онур» фігурує у 6 кримінальних провадженнях, відкритих за фактом завищення вартості робіт, переведення коштів на фіктивні фірми та ухилення від сплати податків. У березні цього року Бюро опублікувало результати аналізу виконання договорів компанією, згідно з якими «Онур» перевів 101,5 млн грн, отриманих на будівництві доріг у Львівській та Київській областях, на рахунки фірм з ознаками фіктивності.