Суд покарав військовослужбовця, який не помітив відсутності товарів на складі на понад 300 тис. грн

19 Квітня 2017

Золочівський райсуд Львівської області затвердив угоду про визнання винуватості начальника складу майна квартирно-експлуатаційної служби одного з батальйонів Нацгвардії України Андрія Шимечка, визнавши його винним у недбалому ставленні до військової служби. Про це свідчить вирок суду від 4 квітня 2017 року.

Згідно з матеріалами справи, 13 грудня 2016 року Шимечко підписав накладну про поставку силового трансформатора вартістю 149,8 тис. грн, однак той на склад не доставили.

Наступного дня військовослужбовець також завірив поставку комплектної трансформаторної підстанції вартістю 112,3 тис. грн та електричного обладнання підстанції за 16,3 тис. грн. Опісля він підписав ще одну накладну – про поставку конденсаторної установки вартістю 54,9 тис. грн. Нічого з вищепереліченого на склад не прибуло.

Загальна сума збитків від непоставлених ПП «Львівелектросервіс» товарів, підрахували прокурори, склала понад 333 тис. грн. У скоєному Шимечко розкаявся та визнав свою вину.

Згідно з укладеною між прокурором та військовослужбовцем угодою, сторони погодили покарання у вигляді одного року позбавлення волі з подальшою заміною покарання на службове обмеження для військовослужбовця терміном на один рік. Таким чином протягом року Шимечко не зможе отримати підвищення у службовому званні чи за посадою. Крім того, у дохід держави відраховуватимуть 10% із суми його грошового забезпечення.

Додамо, власниками у рівних долях ПП «Львівелектросервіс» є львів’яни Мар’ян Горбань та Микола Савчин. Останній є також керівником фірми, а серед підписантів числиться її колишній співвласник – Олег Козак.

Утрьох вони є підписантами підприємства ТОВ «Монтажелектросервіс», яке зареєстроване на згадуваного Олега Козака з місцем реєстрації, що збігається з його ж пропискою.

І перша, і друга фірми є постійними контрагентами ПАТ «Львівобленерго» і отримали в енергопостачальної компанії левову частку своїх замовлень.

За даними Prozorro, з квітня 2016 року «Львівелектросервіс» отримало від «Львівобленерго» підрядів на суму 17,45 млн грн, а «Монтажелектросервіс» – на 14,69 млн грн.