Суд арештував ділянку в Брюховичах, яку селищна рада дозволила продати без аукціону другу Димінського

05 Квітня 2017

Слідчий суддя Шевченківського районного суду Львова Василь Кавацюк наклав арешт на земельну ділянку площею 3,7925 га, що на вулиці Лікарській в смт. Брюховичі. Про це стало відомо з ухвали суду, яку оприлюднили 30 березня.

Ділянка перебуває в оренді ТОВ “Брюховецький гай”, якому в кінці березня Брюховицька селищна рада дозволила викупити цю землю без конкурсу для реконструкції нежитлових приміщень з будівництвом реабілітаційного центру та створення садово-паркового комплексу. Нагадаємо, мова йде про землі колишнього дитячого оздоровчого табору “Ластівка”. Будівлі табору “Брюховецький Гай” взяв в оренду у Фонду держмайна, а потім у 2013 році викупив за 961,4 тис. грн.

Згідно з ухвалою суду, межі ділянки не погоджено з ДП “Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр”, який не може це зробити до внесення змін у матеріали лісовпорядкування (ділянка була включена до земель держлісфонду Брюховицького лісництва ДП “Львівський ЛСНЦ” у 2010 році).

Також в ухвалі вказано, що цих 3,7925 га землі визнані речовим доказом у кримінальному провадженні №12017141090000022 від 23 березня 2017 року. В цей день, до речі, і було прийнято рішення про продаж землі ТОВ “Брюховецький гай”. Вартість продажу – 9 млн 6 тис. грн без ПДВ.

ТОВ “Брюховецький Гай” зареєстровано у 2008 році. Першим власником товариства був Біль Василь Андрійович з села Глинсько Жовківського району, який також колись був у числі засновників ТОВ “Редакція газети “За вільну Україну”. У 2011 році власником і керівником “Брюховецький Гай” став Юрій Коротиш, екс-гендиректор ФК “Карпати” Петра Димінського.


Брюховецький Гай” також є власником 0,7094 га з призначенням “присадибна ділянка” біля вищезгаданих 3,7925 га табору “Ластівка”, де вже збудували великий будинок. Сам Петро Димінський живе якраз в будинку навпроти. Земля під цим маєтком належить його доньці Жанні.

Окрім згаданого кримінального провадження, є ще одне, що стосується “Ластівки”. У листопаді 2014 слідчий відділ УСБУ у Львівській області розпочав кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.364 ККУ (зловживання владою або службовим становищем). УСБУ стверджувало, що будівлі табору, які “Брюховецький гай” взяв в оренду у Фонду держмайна, оцінювались у 2 млн грн, утім “внаслідок неналежного використання орендарем державного майна його вартість за період оренди зменшилась удвічі”. У 2016 році справу передали в прокуратуру Львівської області.