Екс-гендиректор «Галсільлісу» хоче керувати лісами у Хмельницькій області

17 Березня 2017

Петро Пешко, який звільнився з посади гендиректора обласного комунального лісогосподарського підприємства «Галсільліс», претендує на посаду начальника Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства. Про це стало відомо з сайту Державного агентства лісових ресурсів, яке опублікувало претендентів в низці конкурсів.

Конкуренцію йому складає ще шість осіб. Переможець отримає 6800 грн окладу, а також надбавку за вислугу років та за ранг держслужбовця. Сам конкурс відбудеться 20 березня в Києві.

Нагадаємо, після звільнення Петра Пешка гендиректором за результатами конкурсу став Володимир Мельник, який до цього очілював Стрийське дочірнє підприємство «Галсільлісу».

Як повідомляли «Наші гроші. Львів», сусідка і донька Петра Пешка мали фірми, що заробляли на послугах «Галсільлісу» та експорті лісоматеріалів. Зокрема, завдяки одній із компаній «ДСЛ Вуд Юкрейн» заблоковані рахунки Старосамбірського дочірнього підприємства «Галсільлісу», яке боргує 1,4 млн грн. Натомість дочірнє підприємство «Галсільлісу» вимагає у «ДСЛ Вуд Юкрейн» борг у понад 2,3 млн грн за поставлену лісопродукцію.

Згідно з електронною декларацією Петра Пешка за 2016 рік, яку він подав 8 березня, у його власності є будинок площею 227,4 кв. м у Ворзелі (Київська область) та чотири земельні ділянки. Ще один будинок площею 272,8 кв. м в Жовкві він задекларував як незавершений об’єкт будівництва.

Його дружина Зоряна Пешко володіє ще одним будинком у Жовкві, площею 81,9 кв. м, ділянкою землі там же, будівлею контори площею площею 111 кв. м у селі Росохач (Сколівський район). Разом з двома дітьми, Олександрою та Назарієм Пешко, їй належить львівська квартира загальною площею 50,5 кв. м.  Також вона має господарські приміщення в Жовкві невідомої площі, право власності на які не зареєстровані.

У власності Петра Пешка є чотири автомобіля: Nissan X-Trail (2016 р.в.), Mercedes-Benz Atego (2005 р.в.), Ford Transit D (1987 р.в.), ВАЗ 2108 (1990 р.в.).

Петро Пешко є співвласником ТОВ «М’ясопереробне підприємство «Інтеркомерс» (33,4%), ТОВ «Волинь продукт» (50%), а його дружина володіє 100% підприємства «Каприз».

Заробітна плата Петра Пешка в «Галсільлісі» за 2016 рік становила майже 205 тис. грн.