Начальник їдальні прикордонників купив собі новий автомобіль за півмільйона гривень

14 Березня 2017

Suzuki Vitara (фото умовне)

(У новині додано дані про кредит на транспортний засіб. Інформація про це не була оприлюднена на сайті НАЗК) 

Начальник їдальні військової частини №2144 Державної прикордонної служби Михайло Назаревич придбав автомобіль Suzuki Vitara 2016 року випуску за 521 тис. грн. Про це стало відомо з повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, яке він опублікував на сайті НАЗК 9 березня.

43-річний Михайло Назаревич придбав автомобіль ще у січні у ТОВ «Автостар Львів», офіційного дистриб’ютора Suzuki в Україні. На їх сайті вказано, що 2016 року випуску можна купити лише Suzuki Vitara URBAN GLX за 628 тис. грн. Натомість автомобілі 2017 року випуску є в різних комплектаціях і коштують 427-643 тис. грн.

Дані реєстру транспортних засобів МВС

Згідно з декларацією Михайла Назаревича за 2016 рік, його заробітна плата становила за рік лише 93,7 тис. грн. Його дружина Тетяна отримала загалом 44,8 тис. грн доходу. Начальник їдальні з 1996 року є співвласником квартири площею 26,6 кв. м. Більше жодного майна сім’я не має. Також Михайло Назаревич задекларував 407 тис. грн готівки.

Після публікації новини до редакції “НГ. Львів” звернулась Тетяна Назаревич, яка повідомила, що для придбання автомобіля її чоловік оформив банку кредит на суму майже 186 тис. грн терміном на 2 роки. Вона також надала копію договору з банком. За її словами, Михайло Назаревич внесе зміни до декларації на сайті НАЗК, де буде вказано дані про отриманий кредит. Щодо 407 тис. грн готівки – то це заощадження родини за останніх 20 років.

Нагадаємо, у повідомленні про суттєві зміни в майновому стані вказується інформація про отримання доходу або придбання майна на суму більше 50 мінімальних заробітних плат. Кредит, позика, поворотна безвідсоткова фінансова допомога (позичка) відображаються в розділі «Доходи, у тому числі подарунки» як «Інші доходи» (із зазначенням, про який саме дохід йдеться).