Колишній позаштатний радник Садового вивозитиме сміття освітян Личаківського району

06 Березня 2017

Відділ освіти Личаківського району Львова 1 березня уклав договір на вивезення твердих побутових відходів з ТОВ «Грінера Україна» вартістю 199,3 тис. грн. Про це повідомляється на сайті публічних закупівель Prozorro.

Згідно з договором, збір сміття здійснюватимуть за 20 адресами, серед яких дошкільні навчальні заклади та школи району. Договір діятиме до кінця року.

Власником ТОВ «Грінера Україна» є громадянин США Богдан Михалусь, який був позаштатним радником міського голови Львова Андрія Садового.

Як раніше повідомляли «НГ.Львів», фірму зареєстрували в Києві у 2007 році під назвою ТОВ «МТБ Групп». Рівноправними засновниками були російські фірми «Бамтоннельстрой» і «УСК Мост», а керівником – спочатку Леонід Швець, а потім Сергій Охота.

Сам Михалусь став власником «Грінери» влітку 2016 року. Тоді ж прописку фірми перенесли до Львова – на вул. Чигиринську, де, за інформацією журналістів, проживає мати Михалуся. У листопаді керівником фірми призначено Олексія Карнаушенка, який замінив на посаді Ярослава Івашка.

Зазначимо, що Івашко має частку та управляє фірмою з російським корінням ТОВ «Промбудівництво-К», що зареєстрована у Борисполі на Київщині. Бенефіціаром фірми числиться Ірина Сур, нині прописана у Флориді, США.

Нагадаємо, 10 лютого 2017 року ТОВ «Грінера Україна» отримало замовлення щодо вивезення твердих побутових відходів від освітян Галицького району Львова. Вартість договору з терміном дії до кінця 2017 року склала 86,54 тис. грн.

Раніше, в кінці 2016 року, ця фірма стала переможцем конкурсу на вивезення ТПВ на території Галицької РА. У грудні Галицький райсуд Львова надав слідчим доступ для вивчення документів даного конкурсу.

8 лютого Галицький райсуд Львова надав дозвіл на проведення документальної позапланової виїзної перевірки щодо повноти сплати податків «Грінера Україна» за період з 01 січня 2015 року по теперішній час (кримінальне провадження під №12016140050005642).

Зокрема, йдеться про перевірку доходів, отриманих від господарських операцій з: ТОВ «Грін Галаксі», ТОВ «Промбудівництво-К», ТОВ «Транс Компані», Галицькою РА, Буським МКП, Самбірським КП «Об’єднане», ДП «Науково дослідний інститут метрології вимірювальних і управляючих систем», кількома підприємцями та низкою комунальних підприємств Львова.

Проведення перевірки суд доручив Головному управлінню ДФС у Львівській області.