Прокуратура відсудила у збиткової фірми колишній кінотеатр у Сокалі

01 Березня 2017

Господарський суд Львівської області вирішив повернути у комунальну  власність орендований ТОВ «Скорпіон»  майновий комплекс кінотеатру у Сокалі та стягнути з фірми 1,2 млн грн заборгованості. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області з посиланням на рішення суду від 21 лютого 2017 року.

Йдеться про цегляну двоповерхову будівлю кінотеатру загальною площею 1200 кв. м, що у Сокалі на Львівщині, яку ТОВ «Скорпіон» взяло у користування в квітні 2012 року терміном на 49 років. Річний платіж за користування об’єктом становив 184 тис. грн. Вартість будівлі оцінюють у 2,6 млн грн.

Згідно з договором концесії, фірма отримала право на проведення реконструкції приміщення кінотеатру та здійснення управління ним без зміни цільового призначення.

Відомо, що у травні 2013 року приміщення кінотеатру загорілось. В результаті пожежі були зруйновані дерев’яні перегородки в приміщенні апаратної площею 20 кв. м.

За інформацією прокуратури у Львівській області, фірма порушувала умови договору в частині оплати та користування майном, у зв’язку з чим вирішено розірвати договір та стягнути заборгованість у розмірі 1,2 млн грн. Суд задовольнив позов у повному обсязі.

Прописане у Сокалі ТОВ «Скорпіон» належить Василю Пограничному. За даними звітів про фінансові результати оприлюднених Youcontrol, фірма є збитковою з 2001 року. Станом на 2015 рік на працювали 5 осіб.

З 2011 по серпень 2016 року директором «Скорпіону» був Орест Пурський – колишній депутат Сокальської райради. На виборах презентував себе як ревізор-інспектор Сокальської ДПІ, висувався від Конгресу українських націоналістів. На місцевих виборах 2015 висувався від цієї ж партії, однак програв.