- NGL.media - https://ngl.media -

Суд дав «зелене світло» на приватизацію другої частини колишнього Універмагу в центрі Львова

23.02.2017 @ 09:00 в Новини

Управління майном спільної власності Львівської обласної ради програло апеляцію у справі за позовом ПАТ «Львівський універмаг “На ринку”» про визнання права та зобов’язання до вчинення дій щодо викупу приміщень на площі Ринок, 32 у Львові. Про це свідчить постанова [1] суду від 17 січня 2017 року.

Йдеться про приватизацію приміщень загальною площею  1689,2 кв. м, що на площі Ринок, 32. Виходячи з «правової природи цілісного майнового комплексу», суд дійшов висновку, що приватизація спірного майна здійснюється шляхом викупу не цілого приміщення, а його частки, відтак, не потребує додаткових рішень власника.

У 1995 році Львівський універмаг «На ринку» здійснив приватизацію майна цілісного майнового комплексу за вказаною адресою – активів, пасивів, обладнання та устаткування, але не самих приміщень. Їх універмаг винайняв у Львівської облради в 1996 році. У 2003 році договір оренди переуклали на 50 років.

Як повідомляє [2] «Zaxid.net», за оренду двох поверхів та підвалу «Львівський універмаг “На ринку”» платить власнику приміщень, Львівській облраді, 44 тис. грн в місяць (26 грн/м2). Депутати неодноразово оголошували намір збільшити орендну плату, однак за умовами договору це можливо лише за згодою сторін. Ринкова вартість приміщень, як припускає начальник управління майном спільної власності ЛОР Микола Бандра, може становити більше 50 млн грн.

Нагадаємо, приміщення на площі Ринок, 32 є частиною цілісного майнового комплексу Львівського універмагу. Іншу його частину, на вул. Шевській, 1 (приміщення на третьому, четвертому та п’ятому поверсі), «Львівський універмаг “На ринку”» приватизував шляхом викупу у 2013 році всього за 7,8 млн гривень.

Купівля-продаж нежитлових приміщень загальною площею 1850,4 кв. м відбулась на виконання судового рішення.

«З юридичної точки зору, у всіх трьох судових інстанціях правова позиція нашої компанії відстояна і підтверджена судами», – передавали [3] «Варіанти» коментар радника з правових питань Універмагу «На Ринку» Тараса Колянковського у квітні 2013 року.

Тоді ж Колянковський нарікав, що не знає, як в подальшому використовуватимуть приміщення, оскільки інвесторів налякала судова тяганина за цей об’єкт.

А вже у вересні 2013, як свідчать дані реєстру речових прав на нерухоме майно, власником приміщень на Шевській, 1 стало ПП «Сайпрус Девелопмент», де обов’язки директора виконує Олійник Зоряна Ярославівна.

[4]

Фірма прописана на площі Ринок, 32 і зареєстрована на кіпрську компанію «Камперно Сервісез Лімітед» (Kamperno Services Limited). За даними бізнес-реєстру Кіпру, власником офшору числиться кіпріотка Киріякі Канелла.

[5]

Додамо, станом на 4 квартал 2016 року, 97,4% акцій ПАТ «Львівський універмаг “На ринку”» належать київському ПП «Регіональні інвестиції». Рівноправними контролерами останнього виступають львів’янка Марія Мельник та мешканець смт. Терни Сумської області Андрій Кифоренко. Вони також числяться власниками компанії  «Бізнес проперті девелопмент», що спеціалізується на продажу та оренді нерухомості у Львові.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2017/02/23/sud-dav-zelene-svitlo-na-pryvatyzatsiyu-druhoji-chastyny-kolyshnoho-univermahu-v-tsentri-lvova/

URLs in this post:

[1] постанова: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/64369493

[2] повідомляє: http://zaxid.net/news/showNews.do?lvivsku_oblradu_cherez_sud_zobovyazali_prodati_kolishniy_univermag_na_pl_rinok&objectId=1418535

[3] передавали: https://varianty.lviv.ua/10810-investoriv-turbuiut-politychni-ihry-stosovno-prymishchennia-na-shevskii-koliankovskyi

[4] Image: http://ngl.media/2017/02/23/sud-dav-zelene-svitlo-na-pryvatyzatsiyu-druhoji-chastyny-kolyshnoho-univermahu-v-tsentri-lvova/shevska1/

[5] Image: http://ngl.media/2017/02/23/sud-dav-zelene-svitlo-na-pryvatyzatsiyu-druhoji-chastyny-kolyshnoho-univermahu-v-tsentri-lvova/univermah_shevska/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.