«Львівобленерго» проконсультується на мільйон гривень у Суркіса

16 Лютого 2017

ПАТ «Львівобленерго» замовило консультаційних послуг на понад 1 млн грн у ТОВ «Укренергоконсалтінг». Про це стало відомо з сайту публічних закупівель Prozorro.

Консультаційні послуги замовляли за прямими договорами, без конкурсних процедур. Так, 14 лютого підписали договір на консультаційні послуги щодо рекомендацій з підготовки інвестиційної програми компанії та проектів тендерних документацій із закупівель для реалізації даної програми на 150 тис. грн.

Того ж дня з «Укренергоконсалтінг» підписали договір на інформаційно-консультаційні послуги у вигляді проведення щомісячного аналізу ефективності енергозбутової діяльності вартістю майже 416 тис. грн. Раніше, 4 лютого, обленерго замовило в цієї ж фірми юридичні консультаційні послуги на 490 тис. грн.

Окрім того, цього року «Львівобленерго» замовило в «Укренергоконсалтінг» різних послуг ще на 440 тис. грн, зокрема на енергетичне обстеження двох РЕМ.

Засновниками фірми «Укренергоконсалтінг» є Марина Овчиннікова (член наглядової ради «Львівобленерго» та «Прикарпаттяобленерго», SMIDA, звіт за 2015 рік) і Олексій Безуглий (голова ревізійної комісії «Прикарпаттяобленерго» (SMIDA, 2015 рік) . Директором є Олександр Сагура – голова наглядової ради «Львівобленерго» та «Прикарпаттяобленерго» (SMIDA, 2015 рік).

Нагадаємо, у лондонському суді Костянтин Григоришин повідомив, що брати Суркіси контролюють свій енергетичний бізнес саме через ТОВ «Укренергоконсалтінг».