Керівництво Нацполіції Івано-Франківська володіє 10 квартирами, 5 земельними ділянками та 4 будинками

09 Лютого 2017

Загальна кількість нерухомості, якою володіє керівний склад Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області – десять квартир, п’ять земельних ділянок та чотири квартири. Йдеться про начальника управління та чотирьох його заступників.

Найменш забезпеченим виявився керівник Івано-Франківської поліції Віктор Шкутов. Він особисто володіє лише гаражем та 1/5 квартири на вулиці Грушевського в Івано-Франківську. При цьому Шкутов не декларує свою частку, але згідно з реєстром нерухомого майна, квартира належить йому, його дружині Ірині Шкутовій та її родичам – батькам та братові.

Заступники Віктора Шкутова мають суттєво більшу кількість нерухомості. Цікаво, що всі вони обзавелись цілою низкою нерухомості ще й у 2015 році.

Наприклад, заступник начальника Ігор Бабюк, згідно з його декларацією, у травні 2015 року став власником трикімнатної квартири в селі Вовчинець, що майже зливається з містом Івано-Франківськ. Тут же в селі Вовчинець двокімнатну квартиру має і його дружина Олеся, яка також володіє успадкованим будинком в місті Коломия. Крім того, сім’я Бабюка – він, син та дружина, є власниками ще однієї трикімнатної квартири в Івано-Франківську.

Двома квартирами та будинком в передмісті Івано-Франківська володіє родина заступника начальника управління Нацполіції Василя Кіцелюка.

До речі, 43-річний Василь Кіцелюк не пройшов атестацію до лав Національної поліції, його повинні були звільнити зі служби.  Натомість для того, щоб залишити його в структурі нової поліції, змінили саму структуру – посаду, яку він обіймає зробили цивільною. Як розповіли нам в прес-службі обласного управління Національної поліції, посаду «розатестували». Тепер людина, яка її обіймає, є  державним службовцем, але не зобов’язана проходити поліцейську атестацію. Кіцелюк є заступником з господарських питань, він також відповідає за кадрові питання.

У вересні 2015 року родина Василя Кіцелюка стала власниками квартири на вул. Тичини в Івано-Франківському. Згідно з декларацією, попередньо родина володіла квартирою  на вулиці Бельведерській, але у 2011 році одноосібним власником цього трикімнатного помешкання став 13-річний син поліцейського, на момент правочину йому було лише 8 років.

Дружина Кіцелюка Уляна є власницею земельної ділянки та будинку площею 212 кв. м в селі Угорники, що поблизу Івано-Франківська.

Ще один заступник начальника івано-франківської поліції, який також не пройшов атестацію, але відвоював посаду через суд, є найбільшим латифундистом серед керівного складу поліції. Йдеться про 35-річного Василя Віконського, родина якого загалом володіє чотирма земельними ділянками загальною площею 1,3 га. Ділянки розташовані в селах поблизу міста, зокрема, в Чернієві та Підпечерах.

У серпні 2015 року Віконський, згідно з поданою декларацією, став власником частки квартири в Івано-Франківську. А його дружина Христина у квітні 2015 року отримала в подарунок будинок площею 102 кв. м, також в Івано-Франківську. Крім того, Василь Віконський володіє частиною будинку в селі Олеша (Тлумацький район).

Ігор Максимів, заступник начальника та керівник слідчого управління, задекларував три квартири. Щоправда, жодна з них йому не належить на правах власності. Частка однієї належить його дружині Людмилі. Ще однією квартирою Максимів користується. В користування йому її надала його рідна сестра. Щоправда, ще в 2011 році частина цього помешкання належала головному слідчому Івано-Франківська, але він подарував цю свою частку мамі, що відобразив у декларації. Ймовірно, саме це дозволило йому претендувати на службову квартиру, якою він користується з жовтня 2015 року.

Матеріал підготовлено за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» в рамках проекту «Перевірка декларацій про доходи службовців місцевого рівня чотирьох областей Західної України»