Дітей у Золочівському районі обігріватиме газ фірми Злочевського

18 Січня 2017

Відділ освіти Золочівської районної державної адміністрації Львівської області 30 грудня 2016 року підписав договір з ТОВ «Енерго-сервісна компанія «Еско-Північ» на постачання природного газу на майже 6,5 млн грн. Про це стало відомо з сайту публічних закупівель Prozorro.

Загалом замовили 791320 куб. м газу по 8,213 грн за «куб». Найдешевша пропозиція в результаті аукціону належала ТОВ «Енерго Прайм» (7,962 грн/куб. м), утім фірма відмовилась від підписання договору через істотну зміну цін на ринку. Третій учасник ДП «Молтекс нафта і газ» пропонувало газ по 8,55 грн/куб. м.

ТОВ «Енерго-сервісна компанія «Еско-Північ» належить Burisma Holdings Limited, кінцевим  бенефіціарним власником якого є колишній міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський.

Як повідомляла УП, в листопаді 2016 року було винесено постанову про закриття кримінального провадження в частині про незаконне збагачення щодо Злочевського, та щодо ухиляння від податків та відмивання коштів. Щодо групи компаній Burisma Holdings, де Злочевський є кінцевим бенефіціаром, то до суду скеровані клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності щодо службових осіб цих компаній. Причиною такого рішення стало «повне відшкодування завданих збитків».

Згідно з даними в Prozorro, організаціями Львівської області з жовтня 2016 року з «Еско-Північ» було укладено шість договорів на майже 12 млн грн, а загалом по Україні (з червня 2016 року) – 43 договори на 376,9 млн грн.