- NGL.media - https://ngl.media -

Напередодні нового року на конфлікті інтересів погоріли 5 депутатів, 2 сільських голови та військовий командир

16.01.2017 @ 09:00 в Новини

У листопаді-грудні 2016 року за порушення законодавства щодо конфлікту інтересів судами Львівської області винесено рішення відносно 8 осіб. Про це свідчать постанови судів в області, оприлюднені в Єдиному держреєстрі судових рішень.

Так, 14 листопада Городоцький райсуд визнав [1] винною у конфлікті інтересів депутатку Долинянської сільради Городоцького району Юлію Алексевич. Жінка проголосувала за рішення, згідно з яким її матір отримала дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки під будівництво площею 0,15 га. У суді Алексевич пояснила, що не знала про обов’язок повідомляти про конфлікт інтересів. В результаті отримала штраф у розмірі 3,4 тис. грн, однак на дану постанову уже подала апеляцію.

Такий же розмір штрафу 3 листопада Самбірський міськрайонний суд присудив [2] Юрію Дмитришину –  депутату та секретареві Самбірської міськради. Він проголосував «за» рішення «Про встановлення надбавок та преміювання», чим встановив собі ж надбавку за виконання «особливо важливої роботи» у розмірі 50% посадового окладу, щомісячне преміювання та щорічну матеріальну допомогу. Сам Дмитришин у суді заявив, що участі у голосуванні не брав, а про конфлікт інтересів повідомив заявою міського голову – перед сесією. Тим не менше дану заяву до матеріалів справи долучити не зміг. Втім вже 16 грудня апеляційний суд Львівської області скасував постанову суду першої інстанції та закрив [3] провадження у справі – у зв’язку з закінченням строку накладення адміністративного стягнення.

18 листопада був оштрафований за допущення конфлікту інтересів депутат Острівської сільської ради Сокальського району Михайло Богун. У постанові [4] Сокальського райсуду йдеться про те, що депутат не повідомив про реальний конфлікт інтересів перед прийняттям рішення щодо відведення земельних ділянок його матері загальною площею 0,35 га. Розмір присудженого Богуну штрафу – 3,4 тис. грн.

На конфлікті інтересів спіймали [5] також голову Бісковицької сільради Самбірського району Володимира Андрущенка. Правопорушення полягало у розгляді ним питання щодо власного преміювання. Андрущенко підтримав рішення, за що отримав 3,4 тис. грн штрафу.

Ще 4 порушників закону «Про запобігання корупції» покарали у грудні. Депутатка Єлиховицької сільради Золочівського району Світлана Вовк 17 червня 2015 року проголосувала за надання самій собі дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,1 га. 20 грудня 2016 року Золочівський райсуд Львівської області визнав [6] депутатку винною у двох адмінправопорушеннях (неповідомлення та вчинення дій в умовах реального конфлікту інтересів), максимальне стягнення за які – 3,4 тис. грн. Саме цю сума Вовк мала сплатити у 15-тиденний термін з дня винесення постанови суду.

Депутат Дроговизької сільської ради Миколаївського району Микола Оприск не повідомив про конфлікт інтересів при голосуванні за розширення меж земельної ділянки з 0,3 га на 0,5 га для свого батька, за що проголосував у вересні 2014 року. Оприск не визнав своєї вини, натомість зауважив, що територіальна громада села делегувала йому право представляти їх інтереси, відтак він не міг не проголосувати. На постанову [7] Миколаївського райсуду, згідно з якою Оприск отримав штраф у розмірі 3,4 тис. грн, депутат подав апеляційну скаргу.

Під новий рік, 26 грудня, голова Грабовецької сільради Стрийського району Богдан Барабаш отримав [8] 3,4 тис. грн штрафу за прийняття невістки на посаду сільського землевпорядника – на конкурсі щодо заміщення посади вона виявилась єдиною претенденткою. У подальшому Барабаш преміював та встановлював надбавки родичці разом з іншими працівниками сільради.

За преміювання власної дружини отримав 3,4 тис. грн штрафу [9] командир військової частини 3080-військового госпіталю Нацгвардії України Геннадій Чабарай. У період з травня 2015 по вересень 2016 Чабарай щомісячно відзначав працю дружини, лікаря-рентгенолога, яка перебувала у його безпосередньому підпорядкуванні.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2017/01/16/naperedodni-novoho-roku-na-konflikti-interesiv-pohorily-6-deputativ-ta-2-silski-holovy/

URLs in this post:

[1] визнав: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/62763935

[2] присудив: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/62445361

[3] закрив: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/63534104

[4] постанові: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/62865952

[5] спіймали: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/63037552

[6] визнав: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/63645312

[7] постанову: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/63128327

[8] отримав: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/63693590

[9] штрафу: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/63645317

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.