“Техніку для бізнесу” оштрафували за змову на торгах з продажу добрив аграрному університету

29 Грудня 2016

Адміністративна колегія Львівського обласного територіального відділення АМКУ 23 грудня 2016 року оштрафувала ТОВ “Техніка для бізнесу” і ТОВ “Квадрокомп” на 35 тис. грн і 25 тис. грн відповідно за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів. Про це стало відомо з відповіді АМКУ “Центру громадського моніторингу та досліджень”, який оскаржував закупівлю.

Як повідомляли “НГ. Львів”, у 2015 році Львівський національний аграрний університет замовив добрив на 3 млн 96 тис. грн у ТОВ “Техніка для бізнесу“. Єдиним конкурентом виступало ТОВ “Квадрокомп”. Водночас раніше співвласником “Квадрокомпу” був Олег Шуптар, якому належить 49% у “статутнику“ “Техніки для бізнесу”, а юридична адреса і телефон обох компаній співпадали.

Пізніше ДФІ встановила, що “Техніка для бізнесу” та її єдиний конкурент на тендері “Квадрокомп” надали комітетові з конкурсних торгів університету неправдиві відомості щодо виконання аналогічних договорів. Крім того, ціна замовлених добрив була вище ринкової. Так, оптово-відпускна ціна селітри аміачної в березні 2015 року становила 10,9 тис. грн/т, тукосуміші – 13,95 тис. грн/т. А “Техніка для бізнесу” продавала на даних торгах селітру та тукосуміш майже по 15 тис. грн та 16,25 тис. грн відповідно. Після втрачання ДФІ договір розірвали.

Нагадаємо, тепер “Техніка для бізнесу” і “Квадрокомп” не зможуть брати участь у торгах протягом наступних трьох років.