Мерія уклала угоду з партнером Парасюка, підприємство якого антимонопольники оштрафували за змову на торгах

27 Грудня 2016

Управління охорони історичного середовища Львівської міської ради уклало угоду на реставраційні роботи в церкві св. Параскеви П’ятниці на вул. Б. Хмельницького, 77 з ТОВ «Еталон – Ком»  за 1,13 млн грн. Про це повідомляється у на сайті електронних закупівель Prozorro. 

Згідно з документацією конкурсних торгів, за ці кошти буде облаштовано гідроізоляцію церкви. Основні роботи будуть проведені у 2017 році. Вартість робіт, які підлягають виконанню у 2016 році становить 18,06 тис. грн, а наступного року – 1,11 млн грн.

Засновником та директором ТОВ «Еталон-Ком» є Роман Лобай, який раніше був помічником народного депутата Володимира Парасюка на громадських засадах. А на даний час є керівником та співзасновником ГО «Законодавче бюро Володимира Парасюка». Він також є головою опікунської ради Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «ОХМАТДИТ».

В жовтні поточного року Антимонопольний комітет оштрафував інше підприємство Лобая з такою самою назвою, але іншою формою власності – приватне підприємство,  на 30 тис. грн за «вчинення антиконкурентних узгоджених дій, шляхом спотворення результатів торгів». Працівники АМКУ з’ясували, що ПП «Еталон-Ком» вступило в змову з ТОВ «Центр технологій будівництва» під час тендеру на реконструкцію початкової школи №70, що на вул. Дорога Кривчицька, 3 у Львові за 4,86 млн грн.  Обидвом фірмам заборонена участь в тендерах паротягом трьох років.

Ще до штрафу АМКУ фірми також розіграли між собою конкурс на ремонт дошкільного навчального закладу №42, що вул Сміливих, 26.