Золочівська міськрада замовила ремонт тротуару у приватної фірми свого ж комунальника

21 Грудня 2016

Золочівська міська рада Львівської області 15 грудня підписала договір з ПП «Субота» на капітальний ремонт тротуару на вул. Бродівській за понад 872 тис. грн. Про це стало відомо зі звіту, опублікованого на сайті публічних закупівель Prozorro.

Роботи з ремонту тротуару мають завершити до кінця цього місяця.

ПП «Субота» зареєстровано у 2009 році. Власником та керівником підприємства є Богдан Тимків. Телефон фірми у звіті про закупівлю та в ЄДР повністю співпадає з телефоном комунального підприємства Золочівської міськради «Перспектива», яке очолює той же Богдан Тимків. У міській раді повідомили, що приватна «Субота» та комунальна «Перспектива» знаходяться в одному офісі.

111111

Звіт про закупівлю

2222222

Досьє комунального підприємства в Youcontrol

Міський голова Золочева Ігор Гриньків у коментарі «НГ. Львів» повідомив, що не вбачає нічого поганого в тому, що директор комунального підприємства є також керівником та власником приватної фірми, яка отримує бюджетні гроші. За його словами, замовлення розподіляють між виконавцями рівномірно, а фірма Тимківа надає якісні послуги. Водночас, згідно з Prozorro, комунальне підприємство «Перспектива» жодного договору на роботи не підписувало.

У 2015 році Богдан Тимків успішно балотувався у Золочівську районну раду від «Самопомочі». На сайті політсили він вказує, що є керівником комунального підприємства, водночас у декларації про доходи за 2014 рік пише, що є «підприємцем», який заробив 248 гривень. Окрім того, в декларації відсутні дані про розміри внесків до статутних капіталів юридичних осіб. Богдан Тимків є власником не лише ПП «Субота», а й ПП підприємство фірма «Профіт», яке також вказує номер телефону комунального підприємства (0326543353).

dekl

Богдан Тимків у розмові пояснив, що в декларації насправді має бути 248 тис. грн сукупного  доходу, а не 248 грн. Частки у фірмах не декларував, оскільки не зрозумів відповідний розділ. Він також розповів, що комунальне підприємство займає кабінет площею приблизно 9 кв. м. Під час холодів туди приходять і працівники його фірми «Субота», яка платить за оренду близько 300 грн щомісяця. Окрім того, не всі роботи, особливо великі обсяги, може виконати комунальне підприємство, тому замовлення отримала приватна фірма.