«Львіввугілля» замовило «дизеля» на 34 млн грн у групи «Континіум», викинувши дешевших ОККО і «Альянс»

09 Листопада 2016

ДП «Львіввугілля» за результатами відкритих торгів уклало договір з ТОВ «Нафтотрейд ресурс» щодо поставки пального до кінця року на загальну суму 34,2 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Так, закуплено 1 800 000 л дизпалива для АЗС ВП Управління «Західвуглепостач» ДП «Львіввугілля» за ціною 19 грн/л. Згідно з даними «Oilnews», середня роздрібна ціна дизпалива в Україні становить 20,05 грн/л.

Ще три лоти щодо закупівлі бензину марок А-95 (100 000 л), А-92 (200 000 л) та авіаційного гасу марки ТС-1 (2 000 л) були відмінені.

З пропозиціями поставки дизпалива прийшли фірми ТОВ «Альянс Ойл Україна», ТОВ «Техойл Рітейл», ПП «Окко-Бізнес Контракт», Спільне українсько-голландське підприємство у формі ТОВ «Львів-Петроліум» та переможець торгів ТОВ «Нафтотрейд ресурс».

Найдешевшу пропозицію від ТОВ «Альянс Ойл Україна» (26,80 млн грн) відхилили через брак двох довідок щодо відсутності корупційного минулого уповноваженого представника фірми на тендері. Слідом комітет конкурсних торгів викинув заявки від ПП «ОККО – Бізнес Контракт» (28,51 млн грн) та ТОВ «Техойл Рітейл» (30,67 млн грн).

ТОВ «Нафтотрейд ресурс» з пропискою у Луцьку зареєстроване в 2005 році. У січні цього року одноосібним власником фірми став Юрій Йоржик.

Як раніше писали «НГ», за юрадресою товариства на вул. Кременецькій, 38 у Луцьку прописана низка фірм з групи «Континіум», у тому числі «ВОГ Рітейл». На сайті мережі WOG «Нафтотрейд ресурс» вказаний як продавець нафтопродуктів.

Заснували компанію Віктор Леуш та Валентин Цьось. Останній також є директором ТОВ «Завод “Галичина”», власниками якого раніше числився нардеп з опозиційної депутатської групи «Воля народу» Степан Івахів. Сьогодні 90% фірми належить нідерландській «Вест Оіл Груп Холдінг Б.В.».

Щодо Віктора Леуша, то через ряд підприємств він є міноритарним акціонером «Банку інвестицій та заощаджень», який належить власникам «Континіуму» Степану Івахіву, Сергію Лагуру, Сергію Корецькому, Петру Димінському та брату покійного лідера групи Ігоря Єремеєва Євгену Єремеєву.

За даними сайту «Prozorro», у період з лютого 2016 року по сьогодні ТОВ «Нафтотрейд ресурс» отримало перемог на загальну суму 432,95 млн грн, з них 10,12 млн грн – у Львівській області. Додатково, на базі Вісника державних закупівель, у 2016 році від львівських бюджетників фірма отримала замовлень на загальну суму 87,70 млн грн.