У Солонці біля Львова встановлять відеоспостереження за майже 400 тис. грн

04 Листопада 2016

Солонківська сільська рада, що біля Львова, замовила обладнання і камери для відеонагляду та послуги з їх встановлення за понад 398 тис. грн у приватного підприємця Андрія Калиняка із села Гряда Жовківського району. Про це стало відомо зі звітів про укладені договори, що опубліковані на сайті публічних закупівель Prozorro.

Загалом на вулицях в селі Солонка встановлять 20 камер, у тому числі на виїздах та в’їздах. Саме обладнання коштуватиме 199,5 тис. грн. Нагадаємо, що сільраді довелось би провести конкурсну закупівлю у разі, якщо вартість товарів дорівнює або є більшою 200 тис. грн.

obladnannya

Згідно з інформацією в договорі, придбають 20 комплектів відеоспостереження по 6695 грн кожен. У комплект входить відеокамера, акумулятор, монтажна шафа, електрична колодка та вилка. В інтернет-магазинах такі камери коштують 3510 грн. Ціни на решту складників комплекту дуже сильно відрізняються.

Також придбали два відеореєстратори ZTP-N6001-25EH з трьома накопичувачами на 2 Т загалом за 48580 грн. В інтернет-магазинах такий відеореєстратор продають приблизно за 10 тис. грн/шт, накопичувачі коштують приблизно 2 тис. грн (однак модель і виробник накопичувача у договорі не вказані, тому ціна може бути й вищою). Серед придбаного обладнання і один комплект живлення вартістю понад 17 тис. грн.

Другий договір – на послуги із встановлення відеонагляду, також близький до порогу в 200 тис. грн – 198658 грн.

Нагадаємо, у червні цього року Пасіки-Зубрицька сільська рада (Пустомитівський район) підписала договір на будівництво вуличного освітлення та відеоспостереження із застосуванням енергозберігаючих технологій в селі Горішній з ТОВ «Арт-Енерго» на загальну суму 2,76 млн грн. А в самому селі Пасіки-Зубрицьки відеонагляд встановили вже кілька років тому.