- NGL.media - https://ngl.media -

Київські фірми таки заплатять штраф за узгоджені дії на торгах «Львіввугілля»

06.10.2016 @ 09:00 в Новини

Київські фірми «Елміз» та «Елекон» заплатять 10 та 5 тис. грн штрафу за порушення законодавства про захист економічної конкуренції – узгоджені дії на торгах від ДП «Львіввугілля». Їм також протягом трьох років заборонено брати участь у тендерах.

Львівський апеляційний господарський суд залишив [1] в силі рішення адміністративної колегії Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України від грудня 2015 року про те, що дії двох київських підприємств «Елміз» та «Елекон» на торгах від ДП «Львіввугілля» були узгодженими.

Як повідомляли «Н.Г. Львів», АМКУ перевірив результати [2] відкритих торгів ДП «Львіввугілля» на закупівлю єдиної автоматизованої системи контролю дегазації та вентиляції видобувної дільниці на суму 1,9 млн грн. Тоді перемогу у тендері здобуло ПАТ «Елміз». За даними SMIDA за третій квартал 2014 року, ПАТ «Елміз» належало бельгійському «Алкор Секьюритиз» («Alсor Securities»,70%) і ТОВ «Мікромодуль» (28%), яким володіли Олександр Бочкарьов, Микола Шумило і Віктор Синельниченко.

Конкурентами товариства були ТОВ НВО «Червоний металіст» (власник Олександр Котляров) і ПАТ «Елекон», де по 49,5% належали вже згаданому ТОВ «Мікромодуль» і ПАТ «Акціонерна фінансова компанія «Система».

На сьогодні в оштрафованих підприємствах не змінилась структура власності. Згідно із ЗУ «Про здійснення держзакупівель», учасники торгів, де один і той же засновник володіє 25% і більше статутного капіталу, є пов‘язаними особами. У даному випадку ТОВ «Мікромодуль» володів 28% «Елмізу» і 49,5% «Елекону».

Крім того, АМКУ наголошував на тому, що конкурсна документація надана обома фірмами була ідентична, а довідки отримані фірмами мають послідовні порядкові номери. Такі співпадіння представники фірми пояснювали в суді тим, що фірми розташовані в одному приміщенні, а відтак «між співробітниками «Елекон» та співробітниками «Елміз» не існує будь-яких обмежень у обміні досвідом щодо ведення документообігу, надання зразків документів, тощо».

Нагадаємо, що після публікації новини про даних пов’язаних учасників торгів на «Н.Г. Львів», «Центр протидії корупції» оскаржив [3] цю закупівлю в АМКУ та ДФІ.

Окрім того, завдяки зверненню  «Центру протидії корупції» управління з розслідування особливо важливих справах Головного слідчого управління ГПУ здійснює досудове розслідування в кримінальному провадженні №42015000000001172 за фактом вчинення службовими особами ДП «Львіввугілля» кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2016/10/06/kyjivski-patky-taki-zaplatyat-shtraf-za-uzhodzheni-diji-na-torhah-lvivvuhillya/

URLs in this post:

[1] залишив: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/61458906

[2] результати: http://ngl.media/2014/12/16/usuperech-vymoham-zakonu-lvivvuhillya-ne-vykynulo-z-torhiv-dvi-povyazani-firmy/

[3] оскаржив: http://ngl.media/2016/01/28/amku-oshtrafuvalo-povyazani-firmy-za-uzhodzheni-diji-na-torhah-lvivvuhillya/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.