Дубневичі мають намір видобувати воду на батьківщині Васюників

13 Вересня 2016

На розгляд депутатів Львівської обласної ради найближчим часом винесуть проект рішення про погодження отримання спеціального дозволу користування надрами ТОВ «Енергія-Тепловодосервіс». Підприємство має намір отримати дозвіл на геологічне вивчення та дослідно-промислову розробку питних вод на Великолюбінській ділянці, що розташована в Городоцькому районі.

Кінцевими бенефіціарними власниками ТОВ «Енергія-Тепловодосервіс» є народні депутати Богдан та Ярослав Дубневичі. Це їх підприємство вже два роки видобуває воду на Івано-Франківській ділянці. Крім того, Дубневичі у 2014 році отримали дозвіл на видобування технічних вод на околицях Новояворівська. Тут працює їх підприємство «Енергія-Новояворівськ».

Підприємство претендує на розробку шести свердловин на Великолюбінській ділянці. Згідно з даними Департаменту екології та природних ресурсів Львівської області, на цій ділянці є одне з найбільших родовищ сульфідних (сірководневих) вод у Львівській області. Цінною особливістю таких вод є оптимальний вміст у них сірководню для лікування серцево-судинних захворювань.

Сама на цьому спеціалізується відомий курорт «Любінь Великий», що розташований у однойменному селі. Крім того, це село відоме тим, що з нього походять ще двоє відомих братів – Іван та Ігор Васюники. Ігор Васюник народний депутат від «Народного фронту», Іван Васюник – колишній народний депутат, який програв на останніх парламентських виборах Дмитрові Добродомову.