Львівські чиновники не зекономили бюджетних 400 тис. грн через одну незначну довідку

12 Вересня 2016

КП «Адміністративно-технічне управління» 6 вересня підписало договір на майже 1,63 млн грн на послуги з демонтажу рекламних конструкцій та вивісок з ТОВ «Благоустрій-Захід». Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Техзавданням передбачено демонтаж 5570 рекламних конструкцій та 16 040 м кв. рекламних матеріалів, вивісок, табличок тощо. Учасники повинні мати у власності або оренді автомобільну техніку, спеціальну техніку для робіт на висоті, або чинні договори про надання послуг з власниками  або орендарями такої техніки.

Участь у торгах брало троє учасників. Найдешевша пропозиція (понад 1,2 млн грн) надійшла від підприємця Тараса Флиса, однак вона була відхилена через те, що не подав свідоцтво про реєстрацію платника єдиного податку. У своїй скарзі Тарас Флис зауважив, що таке свідоцтво не видається  з 1 січня 2014 року. Однак за умовами торгів, у такому випадку учасник мав би подати письмове роз’яснення «із вказанням законодавчих підстав відсутності таких документів». Таких письмових роз’яснень він не подав.

ТОВ «Благоустрій -Захід» зареєстровано у травні цього року. Власниками є Майстренко Євген та Кременчуцький Сергій. Щодо останнього, то людина з таким же ПІБ працювала заступником начальника адміністративно-господарського управління Львівської митниці Міндоходів і була люстрована.