У міськраді передумали купувати планшети iPad для депутатів, а потім знову оголосили торги

04 Серпня 2016

Львівське комунальне підприємство “Міський центр інформаційних технологій” 20 липня оголосило відкриті торги на закупівлю 65 планшетів для депутатів такими, що не відбулись. Однак 28 липня у Віснику державних закупівель зявилося нове оголошення про закупівлю тих же гаджетів.

Згідно з інформацією у ВДЗ за 20 липня, підставою для скасування закупівлі вказано ч. 1 ст. 30 ЗУ “Про здійснення державних закупівель” – відсутність подальшої потреби в закупівлі товарів, робіт і послуг.

Водночас 28 липня ЛКП опублікувало нове оголошення про закупівлю таких же 65 планшетів. Якщо порівняти старе і нове техзавдання, то вимоги не відрізняються.

Нагадаємо, техвимогами було передбачено закупівлю планшетів, які по характеристикам співпадають з iPad mini 2 або 3, а також чохлів до них. Очікувана вартість закупівлі становила 525 тис. грн, тобто майже 8077 грн за планшет. Новина про запланованову закупівлю викликала жваве оговорення в соцмережах.

Нагадаємо, на планшети для депутатів Львівської міськради в бюджеті передбачили 640 тис. грн. У 2015 році для членів виконкому Львівської міськради купили планшети по майже 2,2 тис. грн.