- NGL.media - https://ngl.media -

Вищий суд дозволив дружині екс-голови ЛОДА Юрія Турянського продовжувати не платити орендну плату за землю

03.08.2016 @ 09:00 в Новини

Вищий господарський суд частково задовольнив касаційну скаргу [1] ТОВ «Індустріальний бізнес –парк» до Жидачівської міської ради та дозволив підприємству не укладати договір оренди земельної ділянки площею 2,11 га на території земель міської ради, а відтак не сплачувати орендну плату. Суд направив справу, яка тягнеться з грудня 2015 року, на новий розгляд. При цьому ділянкою фірма користується з 2013 року.

Як повідомляли [2] «Н.Г. Львів» ТОВ «Індустріальний бізнес-парк», яке було зареєстроване 13 березня 2013 року, належить Зоряну Михайляку та Оксані Саприці. Саприка – дружина колишнього т.в.о. голови ЛОДА Юрія Турянського, який відомий махінаціями [3] із закупівлею вугілля.

Підприємство, основним видом діяльності якого є надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна, вже понад три роки користується земельною ділянкою площею у Жидачеві площею понад 2,11 га. На ній розташовані нежитлове приміщення, що належить підприємству, площею понад 677 кв.м. Ще у 2013 році підприємство звернулось до Жидачівської міської ради з проханням надати інформацію про можливість та порядок оформлення прав оренди або власності на земельну ділянку. Міська рада повідомила, що підприємці повинні отримати витяг з держземкадастру та оформити право оренди.

А потім підприємці почали штучно затягувати процес – замість витягу, вони звернулись за дозволом на виготовлення технічної документації із землеустрою, міська рада дозвіл надала, але угоду на виконанння відповідних робіт підприємство підписало майже через рік – у березні 2014 року.

Ще через рік Жидачівська міськрада сама надіслала копію витягу з Держземкадастру про земельну ділянку та повторно попросила подати клопотання про передачу в оренду ділянки протягом двох тижнів. Натомість товариство подало міськраді технічну документацію з нормативної оцінки землі та пообіцяло звернутись з клопотанням про оренду.

Мерія Жидачіва звернулась з вимогою про укладання угоди про оренду, але підприємство звернулось до мерії із новою заявою на розробку проекту землеустрою щодо відведення тієї ж земельної ділянки, але трохи збільшило площу. А потмі справа перейшла в судову площину.

Різні судові інстанції то зобов’язували підприємство укласти угоду про оренду, то скасовували рішення. Основна причина чому не може бути укладена угода про оренду – нормативна грошова оцінка землі вже не чинна.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2016/08/03/vyschyj-sud-dozvolyv-druzhyny-eks-holovy-loda-yuriya-turyanskoho-prodovzhuvaty-ne-platyty-orendnu-platu-za-zemlyu/

URLs in this post:

[1] скаргу: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/59313894

[2] повідомляли: http://ngl.media/2016/03/15/firma-druzhyny-eks-holovy-loda-tretij-rik-korystujetsya-dilyankoyu-v-zhydachevi-bez-dohovoru-orendy-zemli/

[3] махінаціями: http://ngl.media/2014/11/03/kurchenko-z-pshonkoyu-naslidyly-u-lvovi/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.