Служба автомобільних доріг віддасть майже 15 млн грн на дороги близькій до нардепів Дубневичам фірмі

02 Серпня 2016

Служба автомобільних доріг у Львівській області 28 липня підписала шість договорів на ремонт доріг на 28,2 млн грн. З цієї суми майже 15 млн грн дістанеться «ДАКО Плюс». Решту розділили ТОВ «Автомагістраль-Південь», «Шляхове ремонтно-будівельне управління №65» та ПП «Рома». Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Одеська «Автомагістраль-Південь» за 3,2 млн грн ремонтуватиме півтора кілометра дороги С140511 Юшківці — Берездівці (Миколаївський р-н), «Рома» з Рава-Руської за понад 5 млн грн ремонтуватиме вісім кілометрів дороги С140605 Куликів — Великосілки (Кам’янко-Бузький р-н), а львівське «Шляхове ремонтно-будівельне управління №65» за 4,94 млн грн ще 2,4 км цієї ж дороги.

«ДАКО Плюс» ремонтуватиме 3,8 км дороги С140338 Завидовичі — Зашковичі (Городоцький р-н), 1 км дороги О141002 Поповичі-Хідновичі (Мостиський р-н) та 10,1 км – С141414 Звір-Лукавиця (Самбірський р-н).

Власником «ДАКО Плюс» є Степан Балай. А до того був Назарій Панчишин, який також був власником близького Ярославу та Богдану Дубневичам ТОВ «Львівбудмакс». Дубневичі використали «Львівбудмакс» у схемі з продажем томографа діагностичному центру, де головним лікарем був їх сват Михайло Гичка.

«ДАКО Плюс» на залізничних тендерах часто виступало конкурентом ще однієї близької Дубневичам компанії «Інтертерм». Її співвласник Михайло Манько є заступником начальника із фінансово-економічних питань Служби автомобільних доріг у Львівській області, а також головою комітету з конкурсних торгів цієї Служби. У коментарі Михайло Манько підтвердив, що досі є співвласником «Інтертерму», оскільки це не заборонено законом. Керівником фірми є Ірина Манько.

Згідно з Вісником держзакупівель, «ДАКО плюс» за всю свою історію перемагало в торгах п’ять разів. Вперше, у 2012 році – на ремкомплекти для «Львівської залізниці», ще чотири рази – у 2015 та 2016 роках на ремонт доріг від Служби автомобільних доріг у Львівській області. Загальна сума усіх попередніх підрядів становить понад 50 млн грн.