Начальника Миколаївської виправної колонії засудили до трьох років в’язниці за хабар у $5 тис.

02 Серпня 2016

Миколаївський районний суд Львівської області 25 липня визнав винним начальника Миколаївської виправної колонії №50 Івана Волчанського в отриманні $5 тис. неправомірної вигоди.

Гроші він отримав рік тому, у липні 2015 року, за сприяння у вирішенні питання про надання умовно-дострокового звільнення одному із ув’язнених. Хабар давав брат в’язня. Під час судового засідання він розповів, що коли приїжджав до свого брата на побачення, той жалівся йому, що адміністрація колонії погано до нього відноситься, безпричинно пише рапорти. Після побачення із братом він пішов до начальника колонії і попросив, щоб той поговорив з працівниками колонії, оскільки його брат  в цей час міг вийти умовно достроково, а погана характеристика цьому завадить.

За словами свідка, начальник сказав, що із своїми працівниками поговорить і все буде добре, взяв папір і написав 5000 дол. США. Гроші для хабара надали в правоохоронних органах. Він передав їх начальнику у кімнаті для відпочинку у службовому кабінеті.

Хабар вилучили під час проведення обшуку. Начальник Миколаївської виправної колонії №50 повністю визнав свою вину, однак від дачі показів відмовився.

Івану Волчанському присудили 3 роки позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій протягом двох років.

Водночас термін покарання рахуватимуть із часу затримання, тобто 31 липня 2015 року. Окрім того, один день попереднього ув’язнення рахуватимуть за два дні покарання. Відтак, начальник проведе у в’язниці ще рік. Він також має заплатити майже 4,7 тис. грн за проведення експертизи.