«Львіввугілля» придбало кабелів на майже 20 млн грн у відомого «розпильщика» з Запоріжжя

27 Липня 2016

ДП «Львіввугілля» уклало три угоди на закупівлю електричних проводів та кабелів на загальну суму 23,06 млн грн. закупівля здійснена за кошти підприємства, а вся продукція повинна бути поставлена до кінця 2016 року. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

І загальної суми, 3,01 млн грн отримає київське ТОВ «Торговий дім «Укркабель», ще 324,5 тис.грн – ТОВ «Донвуглересурси» із міста Дружківка (Донецька область). А основним постачальником кабелів для «Львіввугілля» стане запорізьке ТОВ «КРОК Г.Т», яке продало продукції на 19,73 млн грн.

ТОВ «КРОК Г.Т» добре відоме у Запоріжжі. Нещодавно воно продало дорогі кабелі ВАТ «Запоріжжяобленерго», завищення ціни склало приблизно 20%. А рік до цього, у 2015 році,  Антимонопольний комітет оштрафував підприємство на 50 тис. грн за узгодженні дії з конкурентом. Тобто за змову на торгах з ТОВ «Транс-Кабель» того ж «Запоріжжяобленерго». Фірму внесли до реєстру підприємств-порушників антиконкурентного законодавства. Згідно з ним, вона протягом трьох років не має право брати участь в торгах.

Проте, як пишуть «Наші гроші. Запоріжжя», ТОВ «КРОК Г.Т», вже у серпні 2015 року оскаржило постанову АМКУ. Антимонопольникам не вдалось довести змову,  зокрема, суд не визнав за достатній аргумент змови те, що у обох підприємств ще донедавна були спільні засновники. ( «Крок Г. Т.» володіє ТОВ «Запорізька механізована колона №14», яке було засновником Т ОВ «Транс-Кабель»). Суд вирішив, що в обох підприємств органи контролю і вони не перебувають у прямому підпорядкування.

 Власниками ТОВ «КРОК Г.Т» є мешканці Запоріжжя Олег Чадов, Геннадій Гемпель та Олександр Стаценко.