- NGL.media - https://ngl.media -

Мерії не вдалось стягнути з бізнес-партнера засновників «Онуру» 50 тис. грн за оренду зайвої площі в центрі міста

26.07.2016 @ 08:30 в Новини

Львівський апеляційний господарський суд не задовольнив апеляційну скаргу [1] міського управління комунальної власності щодо стягнення 52,72 тис. грн з ТОВ «Глорія Джинс Кофіс Львів» за необліковану площу літнього майданчика. На думку суду, чиновники не надали переконливих та належних доказів в обґрунтування позову.

Йдеться про літній майданчик кав’ярні «Глорія Джинс», що розташований на площі Міцкевича, 1, фактично навпроти офісу управління комунальної власності Львівської міськради, що на площі Галицькій, 15.

Працівники управління у квітні 2014 року з’ясували, що власники кав’ярні уклали угоду на оренду 105,2 кв. м літнього майданчика, проте його фактична площа складала 136,3 кв.м. Згідно з правилами оренди, у випадку виявлення таких невідповідностей ставка орендної плати збільшується у десять разів аж поки не будуть усунуті порушення, або підписано новий договір оренди. Власники кав’ярні до липня 2014 року зменшили площу майданчика до меж встановлених в угоді, проте, за підрахунками чиновників, залишились винними бюджету міста 52,72 тис. грн.

Суд не підтримав позов юристів мерії, оскільки їм не вдалось довести те, що вони вчасно і відповідно до законодавства поінформували власників кафе про додаткові нарахування орендної плати.

«Судами встановлено та підтверджується матеріалами справи, що подані позивачем акти обстеження, якими встановлено невідповідність літнього майданчику його паспорту, складалися в односторонньому порядку, без залучення відповідального представника відповідача, та такі не є належними доказами факту правопорушення», – йдеться в постанові суду.

Крім того, як з’ясувалось в результаті розгляду справи, представники районної адміністрації,  які проводили перевірку не залучали до неї ні районного архітектора, ні особу, що погоджувала проект літнього майданчика, ні представника відповідача, що передбачено чинним законодавством.

Власником ТОВ «Глорія Джинс Кофіс Львів» є мешканець Брюхович Емре Караахметоглу, який є бізнес-партнером в низці підприємств Четінджевіза Онура, співвласника ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл».


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2016/07/26/meriji-ne-vdalos-styahnuty-z-biznes-partnera-zasnovnykiv-onuru-50-tys-hrn-za-orendu-zajvoji-ploschi-v-tsentri-mista/

URLs in this post:

[1] скаргу: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/58956244

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.