«Львівтрансгаз» витратить 32,5 млн грн на переоснащення компресорної станції «Рогатин»

25 Липня 2016

Філія УМГ «Львівтрансгаз» за результатами відкритих торгів замовила технічне переоснащення загальностанційного щита систем керування та щита постійного струму компресорної станції «Рогатин» у ТОВ «Акку-енерго» за майже 32,5 млн грн. Про це повідомляється у Вінику державних закупівель.

Технічне переоснащення необхідне, оскільки існуюче обладнання працює з 1975 року. Нове обладнання щитів дасть змогу виключити аварійні зупинки компресорної станції через помилкове спрацювання електрообладнання і захистів, а також забезпечити безперебійність живлення. Проектом передбачено заміну станційного щита системи керування, реконструкцію кабельних мереж,  заміну освітлювальних мереж та освітлювальної арматури, зарядно-підзарядних пристроїв, ремонт будівельної частини приміщення та інше.

Участь у торгах брало три компанії, одна з яких «Будівельний холдинг «Шевченківський», згідно з протоколом розкриття,  пропонувала свої послуги дешевше, за понад 28 млн грн. Однак згодом з’ясувалося, що фірма зробила арифметичну помилку і пропозиція є дорожчою, майже 33,7 млн грн.

Власниками «Акку-енерго» є кияни Павло Зоценко та Олександр Савченко. Згідно з ВДЗ, фірма активно перемагає в тендерах ще з 2008 року, в основному від обленерго, «Укренерго» та філій «Укртрансгазу».