Фірму Дубневичів, яка завдала збитків на 553 млн грн, оштрафували на 34 тис. грн

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, оштрафувала ТОВ «Енергія-Новий розділ» на 34 тис. грн за нецільове використання природного газу на суму 553 млн грн. Про це свідчить лист НКРЕКП, опублікований ІА ZIK.

Йдеться про нецільове використання природного газу, закупленого компанією для виробництва теплової енергії, яке споживається населенням.

Як встановила НКРЕКП у ході позапланової перевірки, за рахунок маніпуляцій з обсягами та некоректним застосуванням цін, упродовж 2014-2015 років товариство використало не за призначенням 106193 тис. куб. м газу.

Таким чином, фірма завдала збитків НАК «Нафтогаз України» у сумі близько 553 млн грн.
Кваліфікувавши дії товариства як порушення ліцензійних умов з виробництва теплової енергії, Комісія постановила накласти штраф на ТОВ «Енергія-Новий розділ» у розмірі 34 тис. грн.

Додатково НКРЕКП повідомила про передачу матеріалів щодо виявлених порушень законодавства до відповідних правоохоронних органів – Служби безпеки України, Генеральної прокуратури України, НАБУ та Нацполіції України.

Кінцевими власниками ТОВ «Енергія-Новий розділ» через ТОВ «АПП “Львівське”» є нардепи Богдан та Ярослав Дубневичі. Братам належить 90,05% Товариства, а частка 9,95% – міському комунальному підприємству «Розділтеплокомуненерго». Керує фірмою Ігор Артимко.

Нагадаємо, у березні минулого року АМКУ оштрафував ТОВ «Енергія-Новий розділ» на 60 тис. грн за неправомірні вимоги в договорах щодо приладів обліку електричної енергії.