Найманий менеджер братів Дубневичів добудує школу в Пустомитівському районі за 54 млн грн

21 Липня 2016

Чишківська сільрада Пустомитівського району Львівської області 18 липня підписала договір з ТОВ «ТІР» на майже 54,3 млн грн на будівництво ІІ черги ЗОШ І–ІІІ ступенів на 400 учнів в селі на вулиці Шевченка. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Документацією передбачено загальнобудівельні роботи, облаштування вентиляції, опалення, електроосвітлення, водопроводу, монтаж ліфтів, придбання устаткування та інше.

Нагадаємо, минулоріч вже проводили торги на добудову ІІ черги цієї загальноосвітньої школи. Тоді переможцем також стало ТОВ «ТІР» із сумою договору 40,63 млн грн.

Засновником ТОВ «ТІР» є Юрій Пастернак – колишній директор товариства «Корпорація Колійні ремонтні технології» народних депутатів Ярослава та Богдана Дубневичів. Він також є керівником ТОВ «ФК «Енергія-Інвест» братів Дубневичів. Йому ж належить ТОВ БРП «Технобуд», якому щастить отримувати держзамовлення щодо будівництва та  ремонту об’єктів на території Пустомитівського району (виборчий округ Богдана Дубневича).

Єдиним конкурентом переможця виступило ТОВ «Будівельна компанія «Білдінгз». Статутний капітал цієї компанії становить лише 100 грн і вона була створена півроку тому – у січні. Раніше у тендерах не перемагала. Власниками БК «Білдінгз» є Роман Кута, депутат Брюховицької селищної ради від «Самопомочі», та Ярослав Скиба, який також є співвласником ТОВ «Інформ Захід Плюс», ТОВ «Лучиці», ТОВ «Грін Медіа Вест», ТОВ «Декор Дизайн». Роман Кута за 2014 рік задекларував 0 грн доходів.

Нещодавно та ж БК «Білдінгз» виступала єдиним конкурентом ще на п’яти торгах, де перемогли компанії ТОВ «Енергія-Монтажсервіс» (кінцевими бенефіціарами є брати Дубневичі та Назарій Лемик), ТОВ БРП «Технобуд» та ТОВ «ТІР».