Львівську нерухомість за вигідною ціною приватизують родич прокурора, ресторатори, помічники депутатів та громадські діячі

19 Липня 2016

На останній перед літніми канікулами сесії Львівської міської ради депутати дозволили приватизувати 74 приміщення комунальної власності способом викупу чинним орендарям. За таких умов майно продається за ціною експертної оцінки, яку здійснюють відповідно до технічного стану приміщення.

Серед 74 приміщень, що дозволили приватизувати депутати, більшість підвали та півпідвали. Серед майбутніх власників приміщень є низка художників, фотографів, музикантів, відтак, ймовірно, йдеться про приватизацію так званих творчих майстерень.

Є також низка підприємців, рестораторів та помічників депутатів. «Н.Г. Львів» вибрали найцікавіші об’єкти, які приватизують способом викупу у Львові та їх майбутніх власників.

Отже, на вулиці Глибокій, 18 співзасновник громадської організації «Центр підтримки і сприяння захисту прав людини» Ігор Каськів приватизує напівпідвал площею 20 кв. м.

На вул. Олекси Новаківського, 14 поблизу собору Св. Юра напівпідвал площею 47,8 кв. м приватизує заслужений артист Ярослав Музика – львівський співак, композитор та автор дитячої книжки. Ще один заслужений діяч культури, викладач Львівського державного музичного училища ім. С.Людкевича Станіслав Струтинський приватизує цокольне приміщення площею 36,2 кв. м на вул. Хотинській.

Мезонін в центральній частині міста на вул. Герцена, 9 приватизує львів’янин Андрій Заліско, брат Олега Заліска, екс-заступника Генпрокурора України. Андрій Заліско є співвласником  ТОВ «Комора», що зареєстровано на вул. Коперніка, 5 та займається ресторанним бізнесом. Площа мезоніну 37 кв. м.

IMG_6809

Краківська, 7 (кам’яниця Чехуцьких)

Також мезонін приватизує Юрій Прихода, помічник екс-депутата Львівської міської ради від ВО «Свобода» Романа Плахтія. Плахтій був головою постійної депутатської комісії комунального майна та власності. Мезонін, який приватизує Прихода, розташовано на вул. Краківській, 7  і він має площу 32,6 кв. м.

До речі, два роки тому Юрій Прихода також приватизував 70 кв. м на вул. Міцкевича, 6/7 через ПП «Науково-дослідний центр історії національно-визвольних змагань України».

На вул. Марії Заньковецької, 3 (бічна вул. Личаківської)  Марія Батенчук приватизує маленьке приміщення площею 12 кв. м на першому поверсі. Людина з таким самим ПІБ є головним спеціалістом юридичного відділу Личаківської райадміністрації.

ТОВ «Торгівля і комерція», що належить львів’янам Петрові Слабаку, Наталії Долінській та мешканці міста Бровари Тетяні Москалець, приватизує два приміщення на Сихові – на вул. Кавалерідзе, 8 (13,2 кв. м) та вул. Хуторівка, 24 (11,1 кв. м). В обох випадках йдеться про перший поверх.

Крім того, Петро Слабак у якості власника та керівника ТОВ «Топаз-Торг» приватизує 20 кв. м цокольного поверху в будинку на вул. Генерала Т. Чупринки, 15-а.

Співвласник ПАТ «Львівський універмаг «На ринку» Андрій Кифоренко приватизує 136,5 кв. м підвалу та першого поверху в будинку на вул. Пильникарській, 2, що поблизу площі Старий Ринок. Приватизацію здійснить його підприємство «Трикотекс», основний код економічної діяльності якого «виробництво іншого трикотажного та в’язаного одягу». Проте підприємство також займається купівлею, продажем та наданням в оренду майна. Сам Кифоренко прописаний у Сумській області.

1

Площа Ринок, 19

Наталія Чорна та Володимир Федорич, власники ТОВ «Верховина-К», приватизують способом викупу підвал та другий поверх в будинку на площі Ринок, 19. Загальна площа приміщень складе 100,5 кв. м.  Їм вже належить приміщення у сусідньому будинку на Ринку під номером 20, яке вони придбали також способом викупу кілька років тому.

Підвал площею 46 кв. м на вул. Й. Сліпого, 1, бічна вул. Зеленої, приватизує 30-річний Роман Гесименко, співзасновник ГО «Об’єднання патріотів Україна», яка була зареєстрована у грудні 2014 року.

Поруч на вул. Сліпого, 12 завідуюча відділення Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Таміла Алексанян приватизує цоколь та підвал загальною площею 66,1 кв. м.

Ігор Лучків придбає 252,1 кв. м на вул. Л. Перфецького, 6-а, що між вулицями Кульпарківською та Володимира Великого. Згідно з довідниками, тут розташовано ЛКП «Аварійна служба Франківського району».

Перший поверх площею 189,7 кв. м на вул. Русових, 11 (на розі з вул С. Бандери) приватизує ТОВ «Торгова фірма «Сардонікс». Засновник підприємства Станіслав Крупський також є співвласником будівельної фірми «ГрандЄвроБуд», що спеціалізується на будівництві промислових об’єктів.

1

Крушельницької, 3

Підвал площею 62,3 кв. м на вул. С. Крушельницької, 3, що біля Львівського національного університету ім. І.Франка, приватизує ПП «Гал-центр», що належить Орестові Микієвичу.

Приватизувати способом викупу депутати також дозволили приміщення ресторану «Мон Піус» його власнику Вардкесу Арзуманяну. Загальна площа приватизованого приміщення складе 126,2 кв. м, ресторан розташований у напівпідвалі на в. Вірменській, 7 та на першому поверсі вул. Л. Українки, 14.

Повний список комунальних приміщень, що приватизують способом викупу тут.